Була там карликова ігрунка, але ми її так і не побачили- не хотіла вона вилізти із своєї хатинки... ...Карликовая игрунка - Cebuella pygmaea - обитает в верховьях реки Амазонки - от западного берега реки Пурус до подножия Анд, встречается также на берегах реки Путумайо в Колумбии, в Бразилии, Эквадоре и Перу. Эти обезьяны настолько малы (длина головы и туловища около 15 см, хвоста - 19-20 см), что долгое время их считали детенышами других видов игрунок. Взрослое животное весит 100 г. Большие пальцы рук не противоположны остальным, ногти имеют вид когтей... А це-Макак-резус (Macaca mulatta) — досить великі тварини, з тьмяним зеленувато-жовтуватим забарвленням шерсті. Живуть резуси великими зграями (до 20 і більше особин) у лісах або на відкритих гірських схилах. Індійці вважають їх священними тваринами і іноді залишають для них незібрану частину врожаю на своїх полях. ...Макака-резус ? третий примат (после человека и шимпанзе), который раскрыл тайны своего наследственного кода. Исследование говорит о том, что макаки-резус отделились от предков человека разумного 25 миллионов лет назад (шимпанзе ? 6 миллионов лет назад). Так что, в отличие от генома шимпанзе, геном макаки-резуса отклонился от нашего собственного, человеческого, намного дальше. Среднюю идентичность генетических последовательностей человека и макаки исследователи оценили в 93%.. Були ще й такі папужки крокодильчик зміючка
--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Надивилась тих мавпочок, посмхнули і пригадався анекдот, зовсім не в тему, але все ж: народилась дитина та й люди ййдуть до хати аби подивитись. Батьки, щоб не врекли ті гості дитя вийняли, а поклали в ліжко пікінеса. От приходить добра тітонька(такі є в кожній родині) та й прихвалює - ой який гарний синочок, такий гарний, ну викапана бабця:)
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Додам і своїх 5 копійок до мавпочок : дехто сумував, а дехто сам себе розважав: нам вдалось побачити ігрунку - вона не була така вже й маленька, особливо хвіст - довший, ніж сама мавпочка...
час від часу мавпочок, боа або папугу витягали з клітки до фото - видавали готові фотографії на виході. Бажаючих було достатньо! Мою найменшу дитину не могли відтягнути від тераріуму з удавом - дуже він їй сподобався ...
Треба нашим діткам таке, але з іншого боку - жаль ті істоти..оте блимкання фотіків, оте постійне перевезення, шум-гам, хто-зна яка їжа...
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Ластівка, я з тобою згідна, але якщо вже їх привезли в "білу" зиму, то там-таки непогані умови - в клітках чисто, сухо, запаху нема взагалі, ми попали на годування - сьогодні трохи з обідом запізнилися, то мавпочки, немов по команді почали носитися зі своїми мисками або порпатися в тирсі в пошуках їстивних залишків, а почали годувати - то також було цікаво подивитися - капусту пекінську демонстративно відкидали, одна вподобала собі перець болгарський, інша, навпаки, взяла одразу два шматки огірка і пробувала почистити, немов банан. не вдалося - то вона шкірку згризла і виплюнула, а серединку з'їла. Гурмани, однако... Єдине шкода мавпочок, котрі самі в клітках - парам веселіше, але були й такі, котрих неможливо було сфотографувати - не мавпочки, а батарейки-енерджайзери - стрибали, висіли падали, прилипали до шкла - що тільки не витворяли.
Ірка-Шкірка, Та я сама люблю на таке дививтись, бо ж де ще побачиш, а з іншого боку жаль тих тваринок..Часом, спостерігаючи за відвідувачами, думаєш де мавпа? в клітці чи поряд з тобою?