Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
  Твори добро-2, Зробимо життя людей,що потребують допомоги сповненим добром
Ксенічка
28 липня 2015 13:54
Повідомлення #71


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Дорогенькі дівчатка, так торкають ваші дописи, дякую що ділитесь !!



Натрапила сьогодні на статтю : "Як вберегти мозок від Альцгеймера" . Можливо допоможе вберегти людей що поряд від цього недугу . І самим пам"ятати про профілактику.

Головний месседж останнього дослідження хвороби Альцгеймера однозначний: змініть свій спосіб життя, аби захистити свій мозок.
Для впровадження медичних препаратів проти хвороби пройде ще не мало часу. Та що б там не відбувалося із ліками, існує бодай кілька здорових кроків, які слід виконувати щоденно: від гарного сну до читання книги. Дослідження показують, що вони можуть захистити від хвороби Альцгеймера, повідомляє The Huffington Post.

Кроки із зміни способу життя виглядають перспективнішими на тлі очікування медичних препаратів, вважає доктор Річард Ліптон з Нью-Йоркського медичного коледжу Альберта Ейнштейна, який займається дослідженнями здорового старіння.

Ось 5 порад, які допоможуть вберегти мозок від втрати пам'яті, засновані на дослідженнях Міжнародної Асоціації Альцгеймера.

Ліпший сон

Дослідження, в якому брали участь більше ніж 6 тис. осіб із ознаками порушення сну, особливо апное, а також із ранніми проблемами із пам'яттю, що звуться помірними когнітивними порушеннями, показало, що поганий сон може стимулювати роботу "мозко-засмічувального" білку, що називається амилоїд.

Вчені радять поговорити із лікарем, якщо є проблеми зі сном. "Порушення сну є дуже поширеними. Ми впевнені, що більшість із них піддається лікуванню", - каже доктор Христина Яффе із Університету Каліфорнії.

Тренуйте сіру речовину

Пенсіонерам часто радять працювати над кросвордами, брати уроки музики чи вивчати іноземну мову, аби тримати мозок "у формі".

У Швеції, дослідники Каролінського інституту проаналізували табелі та історії трудової діяльності більше ніж 7 тис. дорослих. Гарні оцінки у віці 10-ти років передбачали більш низький ризик деменції у більш пізньому віці. Так само знижувала цей ризик робота пов'язана із числами. Це ж стосувалося і таких професій, як дослідник чи викладач.

Чому? Навчання і комплекс мислення зміцнює зв'язки між нервовими клітинами, що створюють когнітивний резерв, який дає мозкові шанс витримати більше ушкоджень, перш ніж симптоми хвороби стануть очевидними.

Рухайтеся

Те, що корисне для серця, так само корисне для і для мозку. Крім того, фізична активність протистоїть цілому списку шкідливих проблем, на кшталт: високому кров'яному тиску, діабету, високому рівню холестерина, що, в свою чергу, можуть збільшити ризик погіршення пам'яті у подальшому житті.

В рамках одного дослідження, вчені відстежували звички 3,2 тис. молодих людей протягом 25-ти років. Виявилося, що ті, хто були найменш активними, мали найгірше мислення у середні роки. Сидячий спосіб життя та перегляд телевізора зіграли свою роль.

Психічне здоров'я

Депресія у пізньому віці може стати одним із факторів ризику захворіти на Альцгеймера. Гарвардські дослідники виявили, що самотність також прискорює зниження функції когнітивного мислення.

За словами Ліптона, стрес - шкідливий для мозку. Справа не у тому, що ми переживаємо стрес, а в тому, а чи можемо ми впоратися з ним. Розмірковування над стресовими подіями, наприклад, продовжує шкідливий вплив на клітини головного мозку. Одне із досліджень показало, що літні люди із слабкою здатністю вирішувати проблеми, набагато більш імовірно матимуть когнітивні порушення на чотири роки раніше, навідміну від літніх, що вміють відмахнутися від стресу.

Здорове харчування

Дієти із високим вмістом фруктів, овочів, та з меншою кількістю жиру та цукру, - корисні для артерій, які тримають гарний прилив крові у мозок. Цукровий діабет 2-го типу пов'язаний із надмірною вагою, підвищує ризик розвитку деменції у подальшому житті.

Здорове харчування знижує ризик дефектів "виконавчих функцій" для літніх людей. Ресурс:pravda.com




Повідомлення відредагував Ксенічка - 28 липня 2015 13:55
Перейти на початок сторінки
Marmeladka
1 серпня 2015 13:58
Повідомлення #72


Молода господинька
  • 34

Репутація: 3
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 47
Реєстрація: 19.07.2015

ICQ:--

Бали: 178
Як підібрати українську книгу за віком дитини..

Як підібрати дитині цікаву книгу відповідно віку? Як вибрати саме той жанр і формат, який сподобається малюку і по-справжньому зацікавить? Будемо розбиратися!

Дуже часто вдало підібрана книга по-справжньому відкриває дитині літературний світ, повний радості, користі та цікавинок. І, навпаки, невдало підібрана книга може занурити в нудьгу, або ще гірше - відвернути від читання взагалі! Як же дбайливим батькам знайти саме ту книгу? Звичайно, ніхто не знає дитину так добре, як мама, тато, бабуся чи дідусь, і головний порадник у виборі - все-таки інтуїція, розуміння зацікавлень і потреб дитини. І все ж існують деякі закономірності, пов'язані з віком малюка, знання яких може допомогти близьким людям легше впоратися з вибором.

Ідеальна книга для малюка;

Якщо вашій дитині ще не виповнилося чотири роки, краще підбирати для неї книги з невеликою кількістю тексту і дуже яскравими, великими ілюстраціями. Намагайтеся вибирати книгу з щільного паперу, а ще краще - з картону, адже малятка люблять все пробувати «на зуб» (особливо, якщо зубів ще немає).

Малюку будуть до вподоби також книги, які можна смикати за різні деталі (наприклад, книги з тканини, в яких є безліч різних «нашивок») або які можна «купати». Ці книги можуть бути взагалі безсюжетні, або містити невеликі віршики. Чудово підійдуть і книжки про тварин або про зрозумілі для дитини предмети.

Найкращий друг дошкільняти;

Якщо ваш малюк ще не вміє читати самостійно, але вже знає всі букви, час привчати його до «читання», але, звичайно, дуже обережно і поступово. Текст книг для дошкільнят, як правило, друкують шрифтами великих кеглів - 16 або 14. Це зручно для дитини, яка повільно читає. Слова дрібним кеглем неприпустимі у дитячій книзі - читати їх важко, а великою кількістю тексту вона психологічно відлякує дитину від читання. Увага дитини має залучатися до кожного елементу оповіді, ілюстрації зазвичай невідступно слідують за текстом, нерозривно з ним пов'язані.

У книжках для дошкільнят часто подають образотворчі розповіді, які мають ігрові моменти. Наприклад, тест може бути надрукований по спіралі або по колу, і, розглядаючи його, дитина повертає книгу, розгортає вкладені сторінки, накладає одні зображення на інші, читає і розглядає книгу за різними вказівниками. Набирають популярності також і книги з пазлами. Користуючись подібними книгами, дитина діє і практично, і умовно, отримуючи знання через додаткові дії, що вимагають кмітливості, винахідливості. Вони підвищують в очах дитини цінність інформації, яку вона одержує, а також вчать практично діяти.

Особлива роль у формуванні художнього образу в книзі для дошкільнят відводиться кольорам. Мальовничість, яскравість фарб підсилюють емоційний вплив ілюстрацій на дитину, пробуджують в неї уяву і фантазію. Однак діти - чуйні спостерігачі, проста яскравість і строкатість зображення для них недостатня, в композиції кольору повинна зберігатися ясність і конкретність відносин. Картинка повинна бути загальною, чіткою і зрозумілою для дитини, сторінка має приковувати увагу цілком; деталі прочитуються тільки після розуміння загального задуму. Якщо ж говорити про сам текст, то тут головне - зрозумілий захоплюючий сюжет, який не був би перевантажений різними «відгалуженнями».

Книга для «новоспеченого» школяра;

Якщо мислення дитини до семи років багато в чому залежить від його сприйняття, характеризується конкретністю і емоційністю, дитина мислить формами, фарбами, звуками, відчуттями взагалі, а розповідь в картинках потрібно будувати на яскравих, конкретних прикладах, то після семи-восьми років ситуація трохи змінюється. Дитина все більше і більше здатна долати вплив сприйняття і опановує уміння застосовувати логічне мислення до конкретних ситуацій. Хоча сприйняття, звичайно, все ще грає роль.

У молодшому шкільному віці провідною діяльністю в психічному розвитку дітей є навчання. Найкращий стимул до читання - це інтерес. Без активності юного читача, спрямованої на книгу, вона не буде прочитана. Міра прагнення дізнатися, прочитати у дитини зростає зі ступенем «новизни» і цікавості того, про що йдеться в книзі. Саме тому дуже важливо вибирати книгу «за інтересами» дитини: якщо малюк любить техніку, можна вибрати історію про машинки, якщо фей - казкову історію. Ігровий елемент також відіграє роль у цьому віці, тож буде ще краще, якщо книжка буде з наклейками.

Залучити дитину, зацікавити її також можна проблемною побудовою ілюстрацій. Це можуть бути введення в оформлення, в ілюстрації «непояснених» інтригуючи моментів, використання загадкових малюнків, фотографій, питання. Багато дитячих книг будують за принципом загадок. У загадці світ відкривається несподівано і по-різному - іноді жартівливо, іноді піднесено.

Що ж стосується ілюстрацій, то роль кольору в оформленні та ілюструванні книг для молодших школярів дещо змінюється. У міру дорослішання діти все менше люблять і цінують яскраві, відкриті кольори, які «прикрашають» натуру, їм починає подобається реалізм і цікаві деталі.

Про підліткові книги;

Старші школярі мають вже досить широке коло знань, уявлень, і читають побіжно. Провідною діяльністю психічного розвитку є «діяльність спілкування». Вона полягає в побудові відносин з дітьми свого віку на основі деяких норм, які визначають вчинки підлітків. Сфера спільного життя з оточуючими людьми займає особливе місце в підлітковому періоді. Тому художнику, як і автору книги, необхідно торкатися моральних та психологічних проблем.

Прагнення підлітків знайти відповіді на актуальні у цьому віці особистісні проблеми вимагає значущості змісту як тексту, так й ілюстрацій, які здатні так чи інакше пояснити питання. Теми книг залишаються різноманітними, найбільший інтерес викликають пригоди, подорожі, історія, сучасні події. Успіх книг у дітей, згідно з оцінками самих дітей, зростає залежно від складності її основної проблеми. Підліток любить рух, любить події, тому його вимога до складності фабули дуже наполеглива: це не тільки любов до сильних рухів, це і любов до різноманіття осіб, місць, часів, обставин, напруг, конфліктів.

Дітям цього віку властива схильність до абстрактного мислення, чого не спостерігалося у молодшому віці. Мислення в цьому віці більш логічне, діти здатні самостійно аналізувати і сприймати абстрактні проблеми. У них зростають вимоги до доказовості, обґрунтованості того, про що говориться і що зображено в книзі, поряд з прагненням до конкретизації, до безпосереднього сприйняття того, про що йде мова.

Роль ілюстрацій предметно-пізнавального характеру в книгах для середнього та старшого шкільного віку помітно знижується, а ілюстрації за своєю образністю наближаються до тих, що адресуються дорослій людині. Кількість ілюстрацій зменшується, а сам текст посідає головне місце. Зменшується так само і шрифт, наближаючись до «дорослого».
І, найголовніше: якого б віку не була ваша дитина, найперше, що ви можете зробити - обговорити з нею будь-яку історію, сенс якої близький вам самим. І тоді, після вашої розмови, дитині вдвічі більше захочеться прочитати, побачити цей сюжет, порівняти, сформувати своє враження. Це найкращий спосіб прищепити своїй дитині любов до книги і зацікавити її..


Повідомлення відредагував Marmeladka - 1 серпня 2015 13:59
Перейти на початок сторінки
Roksolana
1 серпня 2015 22:26
Повідомлення #73


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
Marmeladka,
Цікаво, скільки пар, подивившись це відео, передумають розлучатися?
Покажи це відео тому хто стоїть на роздоріжжі..

Яке чудове відео, шкода що незможуть всі читати субтитри бо вони на англійській. Дякую :a0a:

--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
12 серпня 2015 21:34
Повідомлення #74


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Чудова короткометражка аргентинського режисера Карлоса Ласкано (Carlos Lascano) «Ліла».
Головна героїня - молода жінка, яка допомагає людям через своє мистецтво.

9 хвилин позитиву!!... ніжне відео.



Carlos Lascano «Ліла»..переглянути можна тут...


Повідомлення відредагував Ксенічка - 12 серпня 2015 21:35
Перейти на початок сторінки
Марія Митник
12 серпня 2015 22:48
Повідомлення #75


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 654
Реєстрація: 18.04.2010

ICQ:--

Бали: 2041
Ксенічка,
Велике ДЯКУЮ за цікаві дописи...
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
14 серпня 2015 21:45
Повідомлення #76


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Марія Митник
Велике ДЯКУЮ за цікаві дописи...

Навзаєм дякую за гарне товариство, спілкування та теплу атмосферу взаєморозуміння!!

Перейти на початок сторінки
Ксенічка
14 серпня 2015 21:55
Повідомлення #77


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656

Bow For Princess приєднується до акції доброї волі зі збору коштів на придбання апарату штучної вентиляції легень для 66-го військового медичного госпіталю у Красноармійську (https://goo.gl/iv0XFZ).
10% із вартості покупки кожного клієнта ми перерахуємо на допомогу лікарям і військовим, які тримають для нас небо.



www.facebook.com/findyourbow








Bow For Princess - Аксесуари ручної роботи
Віночки, аксесуари для волосся, метелики, брошки - наші прикраси зроблені з любов'ю для маленьких дівчаток і хлопчиків, жінок і чоловіків. Вони підкреслять природню красу та вишуканість, доповнять одяг і створять настрій чи сімейний стиль на урочистій події чи прогулянці.

Повідомлення відредагував Ксенічка - 14 серпня 2015 22:00
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
15 серпня 2015 15:08
Повідомлення #78


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
48 ФРАЗ, ЯКІ ПОТРІБНО ГОВОРИТИ ДІТЯМ

Вони вселять у них віру та певність у вашій любові.
Іноді здається, що підтримати дитину можна тільки словами «молодець, добре!» Насправді таких слів куди більше. Саме вони допомагають дитині відчути, що ви її любите, розумієте і приймаєте.
Дитячий та сімейний психолог Катерина Кес уклала список фраз, які сприяють утвердженню дитини.



Покажіть дитині, що вірите в неї:

«Я тобі довіряю».
«Я в тебе вірю».
«Я поважаю твоє рішення».
«Це непросто, але ти зможеш».
«Ти робиш правильно».
«Ти все правильно розумієш».
«Як тобі це вдалося?»
«Навчи мене. Як це в тебе виходить?».
«Ти робиш це краще, ніж я».
«У тебе виходить це краще, ніж у мене».
http://abetka.ukrlife.org
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
15 серпня 2015 15:09
Повідомлення #79


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Зверніть увагу на зусилля і старання дитини:

«Я бачу, ти доклав чимало зусиль».
«Я бачу, як ти старався».
«Виходить дуже добре!»
«Можу уявити, скільки часу на це пішло!»
«Уявляю, як довго ти намагався, щоб це вийшло!»
«Твої старання дають гарний результат!»
«Ти добряче потрудився над цим – і результат чудовий!»

Перейти на початок сторінки
Ксенічка
15 серпня 2015 15:09
Повідомлення #80


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Подякуйте за час, проведений разом:

«Я дуже ціную час, який ми з тобою проводимо разом».
«Я з нетерпінням чекаю, коли ми зможемо знову пограти завтра».
«З тобою дуже цікаво».
«Мені дуже сподобалося, як ми пограли».
«Я рада, що ти вдома».
«З тобою дуже цікаво і приємно грати».

Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 07:03

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100