Усіх форумчанок вітаю з Днем Святого Миколая – одним з найсвітліших і найрадісніших свят усього християнського люду.З його приходом кожен з нас сподівається на якесь маленьке диво, здійснення заповітної мрії,котра під силу лише святому. Нехай добрий Святий Миколай принесе щастя у кожну сім’ю й благополуччя рідній нашій Україні!
Маруся: Мартусю, сестричко, послухай Сьогодні наснилось мені, Ангелики в небі на хмарках, Дарунки несли дітворі. А зіроньки їм помагали, Яскраво світили вони, Щоби Миколай і ангели До діточок чемних прийшли.
Мартуся: Тобі це насправді наснилось? До столу хутчіше ходи, І ми до Святого напишем, Щоб і нам подарунки були. У мене бажань є багато, Все краще я хочу собі, Неси Миколайко дарунки, Хай бачать і заздрять усі.
Маруся: Ну Мартусю, ти подумай, Чи потрібно це тобі, Чи піде воно на користь У духовному житті. Може хтось є поруч тебе У потребі, чи біді, І йому потрібно більше Допомоги ніж тобі. Мартуся: Ти роби собі що хочеш, Та мене ти не повчай, Йди проси собі дарунків, І мені не заважай. «О, мій отче Миколаю, Прошу те, чого бажаю, Плеєр мій вже застарілий, Флешку хочу і мобілу, А ще – джинси найкрутіші, Куртку, светер – наймодніші! Прошу ще щось солоденьке, Кіндер, мілку, щоб смачненьке. Я тебе дуже чекаю, Подаруночків бажаю!»
Маруся: Боже –Отче, я прохаю, За провини жаль я маю, Якщо кривду десь вчинила, Прошу вибачення щиро. Святий отче Миколаю, Прошу, я тебе, благаю, Мою хату не минай. Завітай до нас в ту днину, Ми чекаємо гостинно. Подарунків не прохаю, Бо, що треба, я все маю. Прошу лиш здоров’я мамі, Таткові роботу дай. Помагай мені в навчанні, Про сестру не забувай. І якщо тобі не складно, І в нас в хаті, Ти будеш, Солодощі дуже любим, Може ти нам принесеш.
Мартуся: Скільки будеш ти молитись? Он вже зірочки зійшли, Як побачать що не спиш ти, Подарунків не буде.
На сцену вбігають під музику чотири Вітри [center][/center]
Північний: Я Північний вітер- пан, Над всіма вітрами цар. Гайда, браття, в довгу путь, Нас давно морози ждуть.
Південний: Я Південний – розбишака, Найславніший тут гуляка, Вже сьогодні закружляєм, Гірки снігу назмітаєм. Західний: Західний я вітерець, Піду з снігом у танець, Затанцюю, загуляю, Всі дороги позмітаю. Східний: Вітерець я є зі сходу, Заморожу всю я воду, Допоможемо Зимі, Створим замки снігові. Зірочка 1: Вітри швидко підхопили, Хмару з снігом, холоди. Над землею пролетіли, Сніг припав, нема води.
Зірочка 2: На віконечках малюнки, Скоро Миколай прийде, Дітям принесе дарунки, Під подушку покладе.
Зірочка 3:
Цієї ночі як ніколи Радіє ліс, радіє поле, На Небі музика весела, Радіють всі міста і села.
Зірочка-Зірниця: Це ж Миколая нині свято, Роботи в нього пребагато, Прийти до кожної хатини, Із подарунком для дитини
Зірочка 4: А в небі ангели працюють, Навантажують санчата, І Святому віз лаштують, Щоб зраділи всі малята.
Ангелик 1: Я роблю смачні цукерки, Шоколадом покриваю, У яскравою обгортку, Їх старанно загортаю.
Ангелик 2: Райські яблука збираю, Стиглі, дуже соковиті, Їх у кошики складаю, Поласують добрі діти.
Ангелик 3: Пензлі в фарби обмокаю, Іграшки я розмалюю, Передам їх Миколаю, Нехай дітям подарує.
Ангел 1: Кожного року святий Миколай, Іде в кожну хату, Іде в кожен край, Його всі чекають у кожній хатині, Несе Він дарунки кожній дитині.
Зірочка 1: Всі чекають Миколая, Всі на світі, кожен край,
Зірочка 2: Та не кожен, мабуть, знає, Хто ж то, добрий Миколай? Ангел 2: Жив колись давно на світі В Малій Азії юнак... Роздавав дарунки дітям Той багатий одинак. Бідним дітям у потребі Дарувати він любив, Аж Господь Вседобрий в небі Миколая полюбив. Ангел 3: Став єпископом всезнаним Миколай, і чесно жив, Особливої пошани Він у Бога заслужив. Запитав Господь: "Що хочеш За свої заслуги ти?" Хочу, Господи, я хочу Раз у рік на землю йти. Завітати в кожну хату, Всіх вітати знов і знов, Чемним дітям роздавати Подарунки за любов. Ангел 1: І отак щоразу, діти, Вам щороку Бог дає. Миколай мандрує світом – Подарунки роздає! Він за них не хоче плати, Лиш - як то велить Господь – Батька, матір шанувати, Рідну Церкву і народ! Ангел 2: У грудневу ніч, таємну, Миколай на землю йде, Він розносить подарунки, Під подушки їх кладе. Чемним дітям дістаються, Подаруночки смачні, А нечемним, щоб ви знали, Замість ласощів – різки. Ангел 3: А ти Зірочко-Зірнице, Не барися, поспіши, Ти роботу маєш пильну, Тож яскравенько світи.
Зіронька-Зірниця:
Так, я радо помагаю, Зроку в рік з Святим іду, Діток чемних я шукаю, На домівки їх лечу. Сподіваюся, надіюсь, Що зустріну діток знов, Тих що були завжди чемні, Й тих, що стали добрі знов. Ангел 1: Ми поглянемо у книги, Там записано усе, Зачекай наша Зірнице, Треба звірити це все. Ангел 2: Цілий рік ми пильнували, За дітьми спостерігали, Тож до них скоріш лети, Миколаю шлях вкажи.