"Маїна"-старовинний єврейський весільний струдель зі слойоною начинкою із локшини і яловичини. Приготуйте зазделегідь суху домашню локшину на жовтках(500 г) ,зваріть у великій кількості підсоленої води ,відкиньте на сито.Підсмажте 1 кг цибулі на смальці.Запрапвте локшину третьою частиною цибулі і 4 збитими яйцями.Жирну яловичину або свинину(800 г) протушкувати ,перемолоти ,заправити рештою смаженої цибулі,сіллю,чорним перцем(фарш повинен бути жирним).Тісто(витяжне або листкове) дуже тонко розтачати на посипаних мукою листках пергаменту.Скропити коржі тіста олією ,викласти шар локшини,зверху-м'ясний фарш.За допомогою пергаменту згорнути тісто 3-4 рази рулетом.Викласти рубцем до низу на щедро змащені жиром листи.Тупою стороною ножа зробити на рулетах насічки-розділити на майбутні порційні шматки товщиною 2-3 см.Листкове тісто змастити з маслом яйцем,витяжне-полити олією.Добре прогріти духовку .Пекти на середньому вогні.Смачного!
Маю трішки інший рецепт Маїни, який колись моя мама взяла (правда не дуже вона хотіла давати) у справжньої еврейської господині. Тільки перепрошую, рецепт напишу завтра, бо чоловікові терміново потрібний комп.