Дякую Вам за ці історії.. ви відкрили для мене цього автора. спеціально після прочитання знайшла його оповіді в інтернеті.. я в захваті.. так торкаються душі, змушують задуматися.. вникнути в себе і стати трошки кращими :) Дякую ще раз.
Тільки я купила книжку!
--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
ПАВУКОВІ ДІТИ Приїхавши в гори на відпочинок, мати чотирилітнього Марка почала вбивати павуків, що по всіх кутках розплели своє павутиння. Марко спостерігав якийсь час за нею, а потім каже: — Мамо, малих павуків не вбивай! Мати питає його: — Чому? Хіба ти не бачиш, які вони огидні? — Але для своїх мамів вони такі гарні! “Бог — це батько, що любить так, як мама”, — сказала на уроці катехизму одна дівчинка. Може, не знаходиш у собі багато рис, які б тобі подобалися, але для Бога ти — найгарніше створіння у світі: немає нікого подібного до тебе.
--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
МАСКИ. Одного дня на пляжі зустрілися Краса і Гидота. — Скупаймося в морі, — запропонувала Гидота Красі. Роздягнулися й попливли морем. Через якийсь час Гидота вийшла з води і, не знайшовши свого вбрання, взяла одяг Краси і пішла собі своєю дорогою. I Краса вийшла з води і, не знайшовши свого одягу, взяла вбрання Гидоти. Та й вона пішла своєю дорогою. (К. Жібран) Ще й сьогодні чоловіки і жінки замінюють Красу Гидотою. Але є й такі, що бачили справжнє обличчя Краси і пізнають її, незважаючи на одяг. Є й такі, що пізнають обличчя Гидоти, і навіть вбрання не ховає її перед їхніми очима.
--------------------
ПАМ’ЯТАТИ ПРОПОВІДЬ У неділю, прийшовши з церкви, жінка готувала обід. її чоловік вирішив покпити з неї і спитав: — Чи ти могла б переповісти те, що сказав нині отець на проповіді? — Я вже не пам’ятаю, — зізналася жінка. — Чому ж тоді ходиш до церкви слухати проповіді, котрих не пам’ятаєш? — Дивись, дорогенький, вода миє картоплю, але не лишається в мисці, а таки моя картопля є добре вимита. Не обов’язково запам’ятовувати всі проповіді. Важливо дозволити, щоб Боже Слово “вимило” нас
--------------------
ПЕРЛА Устриця пожалілася сусідці: — Відчуваю великий біль у моєму єстві. Сусідка відповіла з гордим вдоволенням: — Хвала хай буде небесам і морю! Я не відчуваю жодного болю. Я — здорова всередині й зовні! Добре мені! Рак почув розмову двох устриць і звернувся до тієї, що була здорова всередині й зовні і не відчувала жодного болю: — Так, тобі добре й ти здорова, але біль, що твоя сусідка відчуває всередині, — це перлина неймовірної краси. Найбільша ласка — та, яку має перша устриця. Коли до неї потрапляє піщинка піску, вона ранить її. Устриця не плаче, не кричить, не впадає в розпач. День у день вона перемінює своє терпіння у перлину — шедевр природи.
--------------------
ЯЙЦЕ Бідна жінка знайшла одне яйце. Дуже зрадівши, вона покликала свого чоловіка і дітей та сказала: — Наші турботи і бідування скінчилися! Дивіться! Я знайшла оце яйце. Ми його не їстимемо, а занесемо до сусіда, щоб його квочка висиділа нам курчатко, яке стане куркою. Очевидно, і курку не будемо їсти, а розведемо багато курей, щоб мати багато яєць. Але не будемо їсти ні курей, ні яєць, а продамо їх і купимо телицю. Телиця виросте, народить телят і так будемо мати велике стадо. Продамо це стадо і купимо собі поле, потім продамо… купимо.., продамо… і купимо… Захоплено показуючи руками, які великі поля можна було б купити, вона ненароком випустила яйце, і воно розбилося. Наші постанови часто є подібні до балачок цієї жінки: “Зроблю… Налагоджу… Буду…” Минають дні й роки, а ми не робимо нічого.
--------------------