Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Корисні поради - що і чим можна замінити , як замінити пудинг, кисіль ...
ОЛЕСЯ
19 січня 2013 14:21
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Корисні поради господиням, щодо заміни продуктів

заміна пудингу

заміна порошкового киселю

про амоній


заміна порошку до печива (розпушувача, потошу)


--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
19 січня 2013 14:24
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Ванільний пудинг

Склад: кукурузний крохмал, картопляний крохмал, сіль, ароматизатор, фарбник.

Ці пудинги, залежно від назви /ванільний, кокосовий, шоколадний.../ можна замінити кукурузним крохмалом, відповідним ароматизатором та додаємо фарбник якщо потрібен певний колір.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
21 січня 2013 20:45
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Досить часто у рецептах зазначають додати кисіль в пачках /найбільше подобається польський/.
Кисіль з вишневим смаком / 40 г /
[attachment=55992]
Читаємо склад - картопляний крохмал, регулятор кислотності: лимонна кислота, ароматизатор вишня ідентичний натуральному, барвник.

Під рукою киселю у мене не було, виходила з ситуації так - додавала картопляний крохмал, ароматизатор, лимонну кислоту /на кінчику ножа/ і гелеву фарбу на кінчику зубочистки.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
21 січня 2013 20:54
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
У цій книжці (500 видів домашнього печива)

знайшла рецепт порошку до печива, якй мене часто виручає
"Порошок для печива" складається з харчової соди, борошна і лимонної кислоти.
Змішуємо 5 г харчової соди, 3 г лимонної кислоти, 12 г борошна - усього 20 г
Одна пачка "Порошку для печива" (20 г) розрахована в середньому на 500 г борошна. В усіх випадках, коли в якості розпушувача потрібен порошок для печива, його треба в сухому вигляді змішати з борошном і лише після цього вимішувати тісто. Розведений у молоці або воді порошок втрачає свої властивості.


А ось рецепти домашнього порошку для печива ( іноді його називають розпушувач для тіста) від інших форумчанок

Порошок для печива від Маї
Цитата: Майя Шутенко
*Порошок для випічки-розпушувач можна приготувати вдома власноруч:
1 ч.л.соди з "чубчиком"
1 ч.л. лимонної кислоти
4 ч.л. борошна
Все з"єднати і вимішати.Кондитерський порошок готовий!!!



Порошок для печива від Діани
Цитата: idianka
Пропоную домашній
ПОРОШОК ДО ПЕЧИВА
3 ч.л. лимонної кислоти,5 ч.л. соди,5 ч.л.борошна,7 ч.л. крохмалю.
Все ретельно перемішати.Використовую за принципом:пакетик 18г=неповна столова ложка або 2 чайні ложки без верху.

Випробувано мною.



тим хто на безглютеновій дієті також є рецепт
Розпушувач для тіста (потош або порошок для печива)
Лимона кислота - 5 гр, сода - 5 гр, кукурудзяний крохмаль - 10 гр.
Змолоти у кавомолці , просіяти.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
30 березня 2013 13:59
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Яка роль амонія у тісті і чи можна його чимось замінити.
Цитата: ІНЕСА
Амоній треба розводити в сметані чи в якомусь молочному продукті якшо шось молочне є в складі рецепту

Цитата: Ludany
от як діє аммоній
NH4HCO3 > NH3^ + Н2O + CO2
Тобто при нагріванні відбувається розклад сполуки,в результаті чого вивільнюється і аміак(він саме дає неприємний запах) і вуглекислий газ,це і спонукає ріст тіста.
При розкладі соди йде вивільнення тільки вуглекислого газу,тому тісто росте менш інтенсивно.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Канарейка
30 березня 2013 19:13
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: ОЛЕСЯ
У цій книжці


о, в мене теж така є
Перейти на початок сторінки
Sellin
30 березня 2013 20:57
Повідомлення #7


Маленька господарочка
  • 17

Репутація: 10
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 13
Реєстрація: 11.10.2012

ICQ:--

Бали: 114
ОЛЕСЯ,
Теж заміняю так будинь :smile:

Порошок для печива від Діани
Цитата: idianka
Пропоную домашній
ПОРОШОК ДО ПЕЧИВА
3 ч.л. лимонної кислоти,5 ч.л. соди,5 ч.л.борошна,7 ч.л. крохмалю.
Все ретельно перемішати.Використовую за принципом:пакетик 18г=неповна столова ложка або 2 чайні ложки без верху.

Випробувано мною.

А цей рецептик знадобиться, коли раптом порошка не знайдеться вдома :m05108:
Перейти на початок сторінки
yabloko71
31 березня 2013 18:15
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 4
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 31
Реєстрація: 2.06.2011

ICQ:--

Бали: 116
Дівчата, маю питання. Хочу зварити вишневий кисіль, такий, як колись варили в селах на празники- розливали в тарілки, на дні було повно вишень (часом навіть з кісточками)... Яке то було добре, діти чекали його ще більше, ніж солодке... Захотілось і мені на свій день народження таке зварити, але не знаю на скільки рідини скільки дати крохмалу, щоб добре застиг, але не на ремінь. Допоможіть, чекаю
Перейти на початок сторінки
idianka
31 березня 2013 19:14
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
yabloko71,
подивись ТУТ

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
yabloko71
31 березня 2013 19:32
Повідомлення #10


Молода господинька
  • 34

Репутація: 4
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 31
Реєстрація: 2.06.2011

ICQ:--

Бали: 116
дуже дякую, пішла варити
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 03:59

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 23
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100