У цій книжці (500 видів домашнього печива)
[attachment=56160]
знайшла рецепт порошку до печива, якй мене часто виручає
"Порошок для печива" складається з харчової соди, борошна і лимонної кислоти.
Змішуємо 5 г харчової соди, 3 г лимонної кислоти, 12 г борошна - усього 20 г
Одна пачка "Порошку для печива" (20 г) розрахована в середньому на 500 г борошна. В усіх випадках, коли в якості розпушувача потрібен порошок для печива, його треба в сухому вигляді змішати з борошном і лише після цього вимішувати тісто. Розведений у молоці або воді порошок втрачає свої властивості.
А ось рецепти домашнього порошку для печива ( іноді його називають розпушувач для тіста) від інших форумчанок
Порошок для печива від Маї Цитата: Майя Шутенко
*Порошок для випічки-розпушувач можна приготувати вдома власноруч:
1 ч.л.соди з "чубчиком"
1 ч.л. лимонної кислоти
4 ч.л. борошна
Все з"єднати і вимішати.Кондитерський порошок готовий!!!
Порошок для печива від ДіаниЦитата: idianka
Пропоную домашній
ПОРОШОК ДО ПЕЧИВА
3 ч.л. лимонної кислоти,5 ч.л. соди,5 ч.л.борошна,7 ч.л. крохмалю.
Все ретельно перемішати.Використовую за принципом:пакетик 18г=неповна столова ложка або 2 чайні ложки без верху.
Випробувано мною.
тим хто на безглютеновій дієті також є рецепт Розпушувач для тіста (потош або порошок для печива)
Лимона кислота - 5 гр, сода - 5 гр, кукурудзяний крохмаль - 10 гр.
Змолоти у кавомолці , просіяти.