Я теж печу цей смачний пляцок. Тільки у мене трохи інший рецепт.
Інгредієнти:
Маковий корж:
200 гр меленого маку
1/2 ст. молока
100 г масла
100 г цукру
4 яйця
50 г мигдалю (давала арахіс)
50 г волоських горіхів
50 г родзинок
ароматизатор ромовий ( додада 1 ст.л.коньяку)
Шоколадний бісквіт:
4 яйця
4 ст.л.цукру
4 ст.л. борошна
1 ч.л. розпушувача
1 ст.л. олії
2 ст.л. какао
Шоколадний крем:
170 г вершків 30%
200 г чорного шоколаду
150 г масла
Маковий корж. Мелений мак запарити кипяченим молоком. Масло добре збити з цукром. Постійно збиваючи, ввести по одному жовтки. Додати збиті в пишну масу білки. Вимішати. Акуратно ввести в тісто горіхи, мак, родзинки та коньяк. Форму застелити пергаментом для випічки, викласти тісто. Пекти при 180 гр 30-40 хв.
Шоколадний корж. Білки збити з щіпкою солі в густу піну. Жовтки розтерти з цукром. Білки змішати з жовтками. Акуратно ввести какао та розпушувач з борошном. В кінці додати олію. Я пекла 2 такі коржі. Пекти при 180 гр 20-25 хв.
Крем. Вершки з шоколадом нагріти до утворення однорідної маси. Масло збити, по ложці додавати охололу шоколадну суміш, постійно збиваючи. Перемазати кремом пляцок. Зверху посипати шоколадною посипкою.
Р.S.Розмір форми 20*20. Я пекла в круглій діаметром 26 см.