Борошно вимішати з содою, сіллю, цукром, додати порізане масло і розтерти ложкою до однорідної маси, потім додати сир.Гарно розтерти. Додати яйце, підготовлені сухофрукти, коньяк. Замісити тісто. Воно буде трохи липким — борошна не додавати. Помістити у форму і випікати 45-50 хвилин при 190*С.
Рецепт знайшла на сайті "Кукорама" із деякими моїми змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 5 січня 2013 22:30
Інгредієнти: борошно -1 склянка, жовтки - 2 шт., масло вершкове (щоб було м*ягке) - 100 г, мед - 2 ст. ложки, цукор - 2 ст. ложки, мак - 2 ст. ложки, ванілін - 1 ч. ложка. Розтираємо жовтки з цукром, додаємо мак, ванілін та мед. Борошно вимішуємо з маслом, поєднуємо дві суміші вимішуючи тісто. Розкачуємо тісто, робимо печиво любої форми. Випікаємо при температурі 200* С 10 хвилин.
Рецепт із "Кукорами" із деякими моїми змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 5 січня 2013 22:56
Хай Різдво з тим завітає, Чого серце забажає. Хай несе у кожну хату Щастя, радості багато, Хай смачна кутя Вам вдасться, Хай в сім’ї панує щастя. Щоб весела коляда В хату радість принесла.
Нам потрібно: 250 г борошна, 200 г цукру, ванілін, 200 г вершкового масла або маргарини, 5 яєць, 50 мл молока, 2 ч.л. розпушувача. Для заливки: 250 г сметани, 60 г цукру і компот із персиків .
Масло розтерти із цукром і ваніліном, додати яйця, молоко, розпушувач, борошно і замісити тісто. Вилити у форму, розрівняти, а зверху викласти порізані персики. Персики повинні трошки втопитися у тісті. Ставимо у розігріту духовку до 180С на 30-35 хвилин.
За цей час готуємо крем: збиваємо сметану із цукром. Гарячий пиріг заливаємо кремом, даємо трошки настоятися і смакуємо. Смачного!
Отже нам потрібно: 800 г свинини, 1 лоток плавленого сиру, 2 моркви, 2-3 цибулини, часник, сіль, мелений чорний перець.
В глибокій посудині з товстим дном розігріти трошки олії, викласти свинину, нарізану невеликими кусочками, швидко зарумянити з двох боків, додати цибулю і продовжувати смажити, всипати терту моркву і смажити ще пару хвилин. Влити 2-3 склянки води, по ложці добавляти сир і потушити 5-7 хвилин, щоб він добре розійшовся. Посолити, поперчити і тушити до готовності, в кінці заправити часником. Настояти під кришкою 15 хвилин і можна подавати. Смачного!
Рецепт із сайту "Harch.ru" із деякими змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 12 січня 2013 00:07
Тісто: 200 г масла, 350 г борошна з розпушувачем, 200 г сметани, 1/2 склянки цукру, трошки крохмалу.
Замісити тісто, завернути в плівку і поставити в холодильник на годину.
Начинка: 4 яблука натерти на грубій терці, також натерти 1 лимон, додати цукор( в залежності від кислоти яблук), віджати від соку.
Беремо форму 25*30 або круглу (24-26 см) і викладаємо 2/3 тіста, потім посипаємо трошки борошном, зверху начинку і 1/3 тіста. Випікаємо при 180С - 40-45 хвилин. Коли вистигне за бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Рецепт від Соні buxgalter.
Повідомлення відредагував oksana d - 13 січня 2013 00:06
Нам потрібно: половинка великої свіжої капусти, 300 г варених грибів ( в мене печериці), велика морква, 2 цибулини, 1 перець болгарський, 1-3 ст.л. томатної пасти, дрібка цукру, сіль, перець, лавровий листок, коріандр мелений, олія.
Нарізати капусту, не дуже дрібно, покласти в каструлю, трошки посолити, додати 3-5 горошин чорного та духмяного перцю, лавровий листок, на дно наливаємо олію, доливаємо 0,5 склянки води, накриваємо кришкою, тушкуємо( помішуючи, щоб капуста не пристала до дна). На сковорідці підсмажуємо цибулю, досипаємо різані гриби, за хвилину до готовності додаємо спеції, крім коріандру. В окремій сковорідці так само готуємо натерту на грубій терці моркву, тоненькими смужками перець. Як овочі зарумяняться, додаємо коріандр. Овочі додаємо до капусти, коли вона буде майже готова, додаємо пасту, трошки цукру і готуємо до готовності.
Рецепт із журналу "Рецепти господині" № 1 січень 2013 р. Автор Оксана Король
Повідомлення відредагував oksana d - 13 січня 2013 09:46