Нам потрібно: 2 цибулини, 4-5 зубчиків часнику, 5-6 помідорів, 6 середніх морквин, майонез, олія, сіль, зелень.
Одну цибулину порізати як вам подобається і викласти в салатницю. Другу цибулю порізати і злегка обсмажити на олії. Помідори нарізати і викласти в салатницю. Моркву натерти на грубій терці, половину відкласти в салатницю, другу половину посмажити на олії. Це все перемішати, додати нарізану зелень (в мене кріп), видавлений часник, посолити і заправити майонезом.Смачного!
Нам потрібно: 1 склянка пшона, 1 л молока, 60 г вершкового масла, жменя ізюму і кураги, цукор за смаком.
Пшоно промити декілька раз, щоб не було білого нальоту, потім залити гарячою кипяченою водою. Кипятком теж залити ізюм і курагу. З пшона зливаємо воду, курагу дрібно нарізаємо, ізюм віджимаємо. Все перемішуємо з пшоном. Викладаємо масу у формочки.
Заливаємо молоком. Ріжемо кусочками вершкове масло і додаємо зверху на молоко.
Духовку розігріваємо до 190С і відправляємо у духовку на 1,5 годину ( в мене за 1 годину було готове). В процесі можна доливати молоко. Якщо зверху почне пригорати, то зменшити температуру до 180С.
Ця каша смачна і в теплому і в холодному виді.На сніданок підходить ідеально.
Рецепт із сайту "ШефПовар". Я сьогодні придбала нові формочки,в них і приготувала смачну кашку.
Повідомлення відредагував oksana d - 5 грудня 2012 20:50
Інгредієнти:невелика банка консервованого зеленого горошку, вершкове масло - 40 г, борошно - 1 ст. л., свиняча грудинка - 300 г,середня морква, невелика цибулина,свіжа зелень,перець,сіль.
Візьміть банку консервованого зеленого горошку, злийте сік і збивайте горошок міксером, поки не утвориться пишна густа однорідна маса. Приготуйте м'ясний бульйон з свинячої грудинки (при бажанні можна замінити її куркою). Обов'язково додайте в нього лавровий лист, запашний перець і сіль за смаком. Дістаньте з бульйону готове відварене м'ясо, наріжте його дрібними шматочками. На вершковому маслі обсмажте на сковороді до світло-золотистого кольору дрібно нарізану ріпчасту цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Додайте борошно і, гарненько розмішавши, смажте овочі ще 3 хвилини. У готовий бульйон покладіть масу з консервованого горошку і обсмажені разом з борошном овочі. Постійно розмішуючи, доведіть до кипіння. Через 5 хвилин суп готовий.
Рецепт із кулінарного порталу "Повары" із незначними змінами.
Інгредієнти:шоколад чорний -80 г, масло вершкове -80 г,цукор - 60 г, борошно -2 ст. л, яйця - 2 шт.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Поки вона гріється ми готуємо тісто. Спочатку шоколад та вершкове масло на водяній бані розтоплюємо в одній мисці. В іншій мисці змішуємо яйця та цукор.Потім по-трошку додаємо туди ж борошно.Гарненько вимішуємо. В цей час вже розтопився шоколад та масло. Додаємо по-трошку туди нашу суміш. І розливаємо у формочки, десь на дві третини. Відправляємо у духовку на 12-15 хв. Залежно від того, яку консистенцію серединки ви бажаєте.
Рецепт із сайту "Кукорама" Швидко і дуже смачно! Із цієї порції виходить 6 кексиків.
Повідомлення відредагував oksana d - 8 грудня 2012 18:30
Ці налисники підходять і під солодку начинку, так і під солену. З цієї порції їх виходить багато. В кожного є свій варіант , я сьогодні робила по рецепту своєї мами:
Отже нам потрібно: 3 склянки теплого молока, 3 яйця, 1 ч.л. солі, 1 ст.л. олії, 1 ст.л. цукру, 2 склянки борошна, соди на кінчику ножа. Все збити міксером і смажити на розігрітій сковорідці. Начинка в мене сьогодні : банани і мандарини ( я їх ріжу на кусочки , даю трошки меду). Смакота!
Повідомлення відредагував oksana d - 9 грудня 2012 13:46