Марія Митник, дякую!
Рецепт звичайно можна.
Опара: 1 л теплого молока
50 гр дріжджів
1 скл. цукру
борошно
Дріжджі та цукор розвести в теплому молоці, додати борошна, щоб вийшла як густа сметана. Поставити в тепле місце для бродіння. В мене стояло 4,5 год. Коли осяде опара (перебродить) - замішуємо. Додаємо ще:
3 яйця
1 скл. цукру
20 гр дріжджів розведених в мінімальній кількості теплого молока
трошки солі
борошно
Замішуємо все разом, в кінці підливаємо по-трохи 100 г розтопленого масла і вмішуємо його до тіста. І добре вимішуємо (приблизно півгодини !). Залишаємо в теплому місці, щоб підросло.
Потім робимо булочки. Начинка може бути різна - в мене вишні і яблука з цукром і корицею. Даємо булочкам трохи підрости, мастимо яйцем і в духовку. Печуться 30 хв. при 180 градусах.
Виходить 2 великі бляшки булочок (десь штук 30) з тої норми. Кому забагато - то думаю можна робити півнорми тіста. А нам якраз на три дні вистачає - сімя велика :)