А у нас курник ( Рецепт
ТУТось так виглядає перед випічкою,
а так- після
Спочатку у формі, де готуватиметься сам пиріг, печу 4 тонких блинчика-налисника(щоб відповідали розміру)
Потім готую 3 начинки(до речі, все це можна приготувати напередодні):
1) варене куряче м*ясо ріжу кубиками і обсмажую з цибулею на маслі;
2) печериці підсмажую на маслі з цибулею(не забуваю солити і перчити кожну начинку);
3) склянку вареного рису помастити маслом, додати 2 нарізаних кубиками варених яйця.
Тісто :
100-150 г маргарину розтопити,
+100-150 г пива ;
сіль, мука.
як є час - тісто на 2 год.в холодильник( у мене частіше його не буває. тому виробляю відразу)
Ділимо тісто на 3 частини:
1) маленьку грудочку відкладаємо на прикрашання;
2) 2/3 тіста викладаємо в форму і формуємо бортики.
Далі викладаємо в такій послідовності:
1) на дно-налисник
2) 1 начинка
3) налисник
4) 2 начинка
5) налисник
6) 3 начинка
7) налисник ( послідовність не має значення, але краще рис ставити посередині)
Зверху накриваємо розкатаним залишком(1/3) тіста, защипуємо краї, прориваємо посередині в тісті дірочку і долонями від країв притискаємо пиріг, щоб через отвір вийшло максимально повітря( тоді не утворюватимуться"Карпати"). після цього отвір защипую, прикрашаю фігурками з тіста, можна змазати, як звичайно, випікати.Якщо пекти збираєтесь наступного дня, то можна зверху покласти невеликий гніт, а тісто для прикршання зберегти в плівці.Смакує як гарячий, так і холодний.Дуже ситний, гарно ріжеться. Готується легко, опис занадто довгий!