Сирник з халвою і шоколадною глазур'ю
Нам потрібно: Для основи: 120 г борошна, 30 г цукру, 1 ст.л. какао, 1 пакетик розпушувача, 50 г вершкового масла.
Для сиркової маси: 600 г сиру, 500 г халви, 4 яйця, 125-150 г цукру (залежно від сиру), 125 г сметани, 2 ст.л. крохмалу, 1 пакетик ванілі.
Для основи в посудині змішати борошно, цукор, розпушувач і какао. Влити розтоплене вершкове масло і замісити ніжне тісто. Дно роз"ємної форми викласти папером для випічки і рівномірно викласти тісто. Поставити його в холодильник.
Сир розтерти із цукром і ваніллю. Збиваючи міксером, ввести по одному яйця, потім сметану, крохмал, халву розкришити і підмішати до маси.
Форму з основою витянути з холодильника і викласти зверху сиркову масу і розрівняти.
Духовку розігріти до 170 С. На дно поставити посудину із водою. Помістити сирник у духовку. Пекти приблизно годину. Остудити у формі. Потім акуратно її зняти.
Зверху сирник змазати шоколадною глазур"ю. Я сьогодні скористалася такою:
І відправити сирник в холодильник мінімум на 10 годин. Смачного!
Рецепт із сайту "Harch.ru".
P.S.Я пекла його майже 1,5 години. Дуже смачний вийшов!