150 г мисливських ковбасок, 1 цибуля, 3 картоплини, 100 г бекону, 3 ст.л. томатної пасти, 50 г оливок, сіль, перець, 1/2 лимона, 1 лавровий листок, 2 солоних огірки.
Сосиски нарізати кружальцями,бекон кубиками. Картоплю і цибулю почистити , нарізати кубиками. Огірки нарізати дрібними кубиками, оливки - кружочками. Картоплю варити 10 хвилин. Бекон і сосиски обсмажити на сковорідці, коли почне виділятися жир, добавити цибулю і трошки підсмажити. В кінці додати томатну пасту. Потім цю зажарку добавити до картоплі разом з лавровим листком, посолити, поперчити. В киплячу солянку добавити оливки і огірки. Варити до готовності картоплі. Витянути лавровий листок. При подачі на стіл в кожну тарілку дати дольку лимона. Солянка виходить дуже смачна.
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 14:57
Для бісквіту: 4 яйця, 1 склянка цукру, 1 склянка борошна, ванільний цукор, 2 столові ложки какао-порошку. Для сирної маси: 500 г сиру, 300 г сметани, 50 г пудри, 20 г желатину, 300 г полуниць,100 мл молока. Зробити бісквітне тісто. Пекти 30-35 хвилин при 180-200 градусів. Корж вистудити. Замочити желатин у 100 мл молока , коли він набухне, поставити на маленький вогонь і помішуючи дати крупинкам розійтися ( до кипіння не доводити!).. Збити сметану з цукровою пудрою, додати перемелений на мясорубці або збитий в блендері сир. До маси докласти желатин, порізану навпіл полуницю. Усе ще раз перемішати. Узяти форму, застелену фольгою, покласти корж, а зверху - сирну масу. Бажано поставити торт в холодильник. Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 14:57
Цибулю почистити і нарізати півкільцями. Огірки нарізати кружочками, помідори розрізати на 8 частин. Курячі сердечка обсмажити на олії біля 10 хвилин. В окремій сковорідці посмажити цибулю до золотистого кольору, добавити помідори і огірочки. Тушити біля 5 хвилин. Овочеву суміш добавити до курячих сердечок, влити бульйон, посолити, поперчити, додати лавровий листок. Тушити це все до готовності десь біля 20 хвилин. Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 14:58
Моркву почистити і потерти на грубій терці. Кабачки почистити і нарізати кубиками. Кабачки і моркву обсмажити на вершковому маслі. Заправити томатним соусом, посолити, дати приправи. Це все викласти у форму зверху посипати тертим твердим сиром і запікати хвилин 15. При подачі на стіл можна посипати кропом. Цей рецепт я знайшла в книзі "Любимые запеканки". Зробила його з деякими своїми змінами.
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 14:58
Це закарпатська страва, я знайшла цей перепис в книзі "Закарпатські народні страви"(1990р). Як готувала, то чоловік сміявся, що до нас сусіди прийдуть на вечерю , бо запах був неймовірний.
Свинину нарізати кубиками по 25-30 г, посолити, обсмажити на олії до півготовності, посипати червоним меленим солодким перцем, швидко розмішати і відразу залити гарячим бульйоном або окропом, додати 2-3 столові ложки томат-пюре і тушкувати під кришкою близько однієї години, майже до готовності. Потід додати пасеровану цибулю, сіль, лавровий листок, чорний мелений перець і тушкувати на маленькому вогні ще 20 хвилин. Наприкінці заправити розтертим часником. Це дуже смачно! Смачного!
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 14:59
Беремо 200 грам сиру, молоко, олію, соду, жовтки, цукор - все добре перемішуємо і добавляємо борошно, але шоб тісто не вийшло дуже тугим. Виложити тісто на бритванку ( я не змащувала, бо в тісті є олія) , виклати ягоди і запхати в духовку, розігріту до 180С. Пока печеться, збити білки з цукром. Дістати пиріг і залити ягоди білками і знову в духовку на 140 С приблизно на 30 хвилин. Рецепт знайшла на сайті "Хлібопічка".
Повідомлення відредагував oksana d - 14 серпня 2012 15:00