Королівський пляцок
Склад:
1 корж борошно — 500г
цукрова пудра -150г
маргарин — 250г (краще брати високої жирності)
сметана — 2 ст ложки
ванільний порошок — 2г
сода — 0,5 ч ложки ( я давала 1 ч. л.)
какао — 1 ст ложка
повидло сливове — 2-3 ст ложки ( в мене було трошки смородинового і розове)
грецький горіх — 0,5 склянки
вишні — 0,5 склянки ( 48 шт в мене)
2 коржборошно — 4 ст ложки
цукор — 5 ст ложок
яйці — 5 шт
грецький горіх (тертий) — 2 ст ложки
Креммолоко — 1 склянка
цукор — 1 склянка
яйці — 4 шт
борошно — 3 ст ложки
масло — 250 -300 г
Для 1 коржа:
Борошно розтерти з маргарином, додати цукрову пудру, ванільний порошок, соду, погашену оцетом, замісити тісто. Розділити на дві частини, до одної додати какао і добре вимісити.
Форму для випікання застелити пергаментом так, щоб пергамент виступав за форму Даний рецепт розрахований на форму 28х38см (я використовувала форму 24х29см тому в мене залишилось коричневе тісто яке я поставила в морозілку, потім використаю щоб потерти на якийсь інший пляцок),
розкачати біле тісто прямокутником, перекласти в форму. Зверху змастити повидлом і посипати різаними грецькими горіхами.
З коричневого тіста формувати кульки в середину яких вкладати по вишеньці.
Кульки з вишнями бажано складати рівними лініями.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати десь 30 хв.
Дати трохи вистигнути, акуратно і швидко перекласти з форми за краї пергаменту на дошку.
Ось вже спечений корж
Для 2 коржа:
На жаль сів фотоапарат і фоток більше не має
Жовтки відділяємо від білків ( білки — в холодильник)
Жовтки розтерти з цукром до повного розчинення цукру, білки збити до утворення міцної піни.
До жовтків додати терті горіхи і просіяне борошно, перемішати і додавати частинами збиті білки, акуратно перемішуючи.
Готове тісто перекласти в форму, змащену смальцем.
Випікати при температурі 170 градусів до готовності.
Крем: 4 яйця змішати з 1 склянкою цукру
добре збити, додати борошно і ще раз добре збити.
Молоко розігріти до стадії «майже кипить» і потрохи лити яєчну суміш весь час помішуючи , варити на слабкому вогні до загустіння, не допускати закипання. Остудити.
Масло збити і по ложці додавати заварну масу, збиваючи пухкий крем.
За бажанням можна додати ст ложку коньяку або трохи ванілі.
Складаєм торт:
1 корж змастити кремом на нього викласти 2 корж. Прикрасити за бажанням.
Смачного!!!
Рецепт взятий з сайту cookorama.net.