Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарний записник від Soni
Ксенічка
19 березня 2012 15:27
Повідомлення #91


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Soni
Колись робила такі вишеньки чоловіковій сестрі на весілля до кльошів, викладали на солодке зверху.

Soni.гарні були часи тепер щось менше такого зустрічаю на різних дефелядах.Печеньки "Вишеньки" без випічки дуже гарненькі та смачні кажу бо не раз пробувала і куштувати і робити.А от ще трошки і вишня зацвіте.
Перейти на початок сторінки
Soni
19 березня 2012 15:31
Повідомлення #92


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: Ксенічка
гарні були часи


Так, тому захотілось згадати і про такі печенька, вони так гарно дивились на столі і дітки їх з задоволенням їдять.
Перейти на початок сторінки
Soni
28 березня 2012 13:05
Повідомлення #93


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Королівський пляцок






Склад:

1 корж

борошно — 500г
цукрова пудра -150г
маргарин — 250г (краще брати високої жирності)
сметана — 2 ст ложки
ванільний порошок — 2г
сода — 0,5 ч ложки ( я давала 1 ч. л.)
какао — 1 ст ложка
повидло сливове — 2-3 ст ложки ( в мене було трошки смородинового і розове)
грецький горіх — 0,5 склянки
вишні — 0,5 склянки ( 48 шт в мене)


2 корж

борошно — 4 ст ложки
цукор — 5 ст ложок
яйці — 5 шт
грецький горіх (тертий) — 2 ст ложки


Крем


молоко — 1 склянка
цукор — 1 склянка
яйці — 4 шт
борошно — 3 ст ложки
масло — 250 -300 г

Для 1 коржа:
Борошно розтерти з маргарином, додати цукрову пудру, ванільний порошок, соду, погашену оцетом, замісити тісто. Розділити на дві частини, до одної додати какао і добре вимісити.



Форму для випікання застелити пергаментом так, щоб пергамент виступав за форму Даний рецепт розрахований на форму 28х38см (я використовувала форму 24х29см тому в мене залишилось коричневе тісто яке я поставила в морозілку, потім використаю щоб потерти на якийсь інший пляцок),
розкачати біле тісто прямокутником, перекласти в форму. Зверху змастити повидлом і посипати різаними грецькими горіхами.



З коричневого тіста формувати кульки в середину яких вкладати по вишеньці.





Кульки з вишнями бажано складати рівними лініями.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати десь 30 хв.

Дати трохи вистигнути, акуратно і швидко перекласти з форми за краї пергаменту на дошку.

Ось вже спечений корж


Для 2 коржа:

На жаль сів фотоапарат і фоток більше не має :sad:

Жовтки відділяємо від білків ( білки — в холодильник)
Жовтки розтерти з цукром до повного розчинення цукру, білки збити до утворення міцної піни.

До жовтків додати терті горіхи і просіяне борошно, перемішати і додавати частинами збиті білки, акуратно перемішуючи.

Готове тісто перекласти в форму, змащену смальцем.
Випікати при температурі 170 градусів до готовності.

Крем:


4 яйця змішати з 1 склянкою цукру
добре збити, додати борошно і ще раз добре збити.
Молоко розігріти до стадії «майже кипить» і потрохи лити яєчну суміш весь час помішуючи , варити на слабкому вогні до загустіння, не допускати закипання. Остудити.

Масло збити і по ложці додавати заварну масу, збиваючи пухкий крем.

За бажанням можна додати ст ложку коньяку або трохи ванілі.


Складаєм торт:

1 корж змастити кремом на нього викласти 2 корж. Прикрасити за бажанням.


Смачного!!!



Рецепт взятий з сайту cookorama.net.

Повідомлення відредагував Soni - 28 березня 2012 13:25
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
28 березня 2012 13:47
Повідомлення #94


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Цитата: Soni
Королівський пляцок

Soni.Цікавий пляцок.Так незвично з кульками.Ото хороша нагода була б отак почастуватись дівочою компанією.
Перейти на початок сторінки
Soni
28 березня 2012 13:57
Повідомлення #95


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: Ксенічка
Так незвично з кульками.Ото хороша нагода була б отак почастуватись дівочою компанією.



Так до кави саме те!
Перейти на початок сторінки
сівіка
28 березня 2012 14:03
Повідомлення #96


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
*

Повідомлення відредагував сівіка - 18 листопада 2012 16:42
Перейти на початок сторінки
Soni
28 березня 2012 14:19
Повідомлення #97


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Торт "Хвилі Дунаю"




Для паланиці:

3 яйця
150 г цукру
150 мл олії
150 мл молока
2 стакани муки
3 ч.л.розпушувача
2 ст.л. какао
2 ст.л.молока
350 г вишні (може бути з компоту, сиропу або морожена) в мене у власному соці.

Інгредієнти для крему:

400 мл молока
Порошок ванільного пудингу (40 г)
ванільний цукор 1 пакет (16 г)
2ст.л. цукру
2ст.л. лимонного соку
250-300гр. вершкового масла (кімнатної температури)


Приготування


Білки відокремити від жовтків.
Білки збити в пишну масу, в кінці збивання поступово додати цукор. Продовжуючи забивати тісто додайте яєчні жовтки і потім додаєте масло і молоко не припиняючи збивати масу.
Муку і розпушувач просіяти, додайте в яєчну масу, акуратно вмішайте муку, що б вийшла однорідна маса.

Розділити тісто навпіл. До однієї половини додайте 2 столових ложки какао розмішавши його в 2ст.л. теплого молока, добре перемішайте тісто.


Форму діаметром 26 застелити пергаментом,
вилити біле тісто, розрівняти, на нього викласти темне тісто, теж розрівняти і зверху розкладаємо вишні в ряди на відстані 1-1,5см один від одного. Вишні втиснути аж в біле тісто.
Ставимо випікати.
Випікати корж 30 хвилин при температурі 180 C. Готовність перевіряєте зубочисткою.


Готуємо крем:

Налийте молоко в каструлю, окремо з'єднаєте порошок пудингу і цукор. Залийте суміш молоком і добре вимісити до однорідної маси.

Пудингову масу влити в кип"яще молоко безперервно помішуючи, заваріть пудинг.
Як пудинг загусне зняти з плити і дати остигнути.
Масло збити міксером, додаючи по ложці охлажденого пудингу до пишної маси. (За бажанням додати лимонний сік або коньяк).


Спечений корж помістити в тортівницю бока застелити пергаментом або просто папером.
Змастити корж пудинговим кремом і поставити в холодильник для застигання.

Коли маса застигне полити шоколадом, або засипати какао.

Я заливала топленим шоколадом, то коли розрізала торт він ламався і не дуже гарно виглядало. Хоча може трохи більше тре дати до шоколаду масла і він не буде таким твердим. Або все таки краще засипати какао або потерти шоколад.




Смачного.
Рецепт взятий з сайту www.koolinar.ru

Повідомлення відредагував Soni - 28 березня 2012 14:37
Перейти на початок сторінки
Іванка
28 березня 2012 14:55
Повідомлення #98


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Гарна випічка,фото смачно виглядають і зрозуміло розписано !
У мене теж є схожий рецепт пляцка королівського тож приблизно уявляю смак Вашого рецепт має бути смачно

Повідомлення відредагував Іванка - 28 березня 2012 15:04
Перейти на початок сторінки
Soni
28 березня 2012 15:00
Повідомлення #99


Файна господиня
  • 51

Репутація: 2592
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1893
Реєстрація: 22.10.2010

ICQ:--

Бали: 6901
Цитата: Іванка
Гарна випічка,фото смачно виглядають і зрозуміло розписано !



Дякую, завжди рада, пригощайтесь!
Перейти на початок сторінки
oksana d
28 березня 2012 15:02
Повідомлення #100


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1758
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2113
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 6556
Цікава випічка, треба на вихідні спекти. Дякую за хороші рецепти!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 листопада 2024 00:39

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 44
Гостей: 16
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100