сьогодні неділя, так як у мене вихідний то вранці я спекла для своїх найрідніших
сирний пиріг з яблуками та корицеюдуже смачний ароматний пиріг
(джерела: pensionerka.spb.ru, elena-fialka.livejournal.com)
для тіста
6 скл. борошна
1 кг сиру
300 г. вершкового маргарину
3 яйця, 1 жовток
2 скл. цукру
0,5 чайн. ложки солі
1 чайн. ложка соди з
оцтом
1 ст. ложка меленого бадьяну(аніс)
1 кг яблук
1. Розтопити маргарин. У іншій мисці розбити 3 яйця, злегка збити. Додати 1 скл. цукру і 0,5 чайної ложки солі, розмішати.
2. Вилити погашену оцтом соду в миску з цукром і яйцями.
3. Далі до маси додати розтоплений маргарин і 1 кг сиру. Все добре розмішати. Поступово додавати муку порціями, добре розмішуючи. Після того, як буде додано 6 скл. борошна, тісто добре вимісити руками.
4. 1 кг яблук вимити і нарізувати часточками. 1 скл. цукру змішати в мисці з 1 столовою ложкою меленого бадьяну.
5. 3/4 тіста розкачати та викласти на бляшку, сформувати бортики. На тісто рівними рядами викласти дольки яблук та посипати цукром з бадьяном.
з решти 1/4 тіста виробляти полосочки, які викласти поверх начинки, скріпляючи ними борти пирога. Зверху пиріг змастити яєчним жовтком і поставити в духовку для випікання.
Випікати в добре нагрітій духовці на помірному вогні до готовності, приблизно 40 хвилин. Готовність можна перевірити, проколюючи пиріг дерев'яною паличкою. Якщо тісто пропеклося, воно не прилипає до палички.
Мої коментарі: мені знадобилось лише 4,5 скл. борошна, а ще замість бадьяну я використала корицю та лише 0,5 скл.цукру для яблук, а ще додала родзинки, які попередньо замочила, на трошки, в гарячій воді. Пиріг вийшов дуже пухкий та ароматний, досить великого розміру (форма від моєї електр.духовки) рецепт дуже сподобався і надалі буду додавати до яблук ще горіхи.