Яблучний пиріг "Хвилинка"
Необхідні продукти:Яблука
6 яєць
1,5 скл. цукру
0,5 ч.л. соди або 1 ч. л. породку до печива
2 скл. муки
кориця
сік лимона (якщо яблука солодкі)
Це порція для форми великого розміру. У мене прямокутна, точного розміру не пам'ятаю.
Спосіб приготування:Форму змастити олією.
Яблука помити, почистити і порізати дольками прямо у форму.
Соду перемішати з мукою.
Яйця збити з цукром, додати муку, корицю і сік лимона. Цїєю масою залити яблука і поставити пекти.
Випікати 40 хв при 180градусів.
Цей пиріг називається "Хвилинка", тому що на його приготування (без випічки) я затрачаю 8- 10 хвилин. Цей рецепт дуже виручає, тоді коли хочеться солоденького, або доця просить тортика, а готувати великий торт немає настрою.
СМАЧНОГО!
Моя порада: також цей пиріг дуже смачний, якщо його робити з румбамбаром.