Торт "Кокосово-кавовий рай"
Необхідні продукти:1 готовий шоколадний бісквітний корж. Я пекла
Бісквітний корж з секретомКокосовий крем:Сметана - 200 мл
Молоко - 100 мл
Масло - 50 гр
Цукор - 50-80 гр
Кокосова стружка - 75 гр.
Кавовий крем:Масло - 150 гр
Варена згущонка - 250 гр
Сметана - 50 гр
Розчинна кава в гранулах - 1 ст. л.
Сік лимона або лимонна кислота
Спосіб приготування:Бісквітний корж я пекла у квадратній формі 24 х 24 см. Розрізала його на два коржі.
Кокосовий крем: У банячку змішати масло, цукор, молоко і сметану і варити на маленькому вогні до першої бульки. Зняти з вогню і додати кокосову стружку. (Я ще додала білого шоколаду 50 гр, щоб крем ліпше тримався в рулеті, але це не обов'язково - цей крем добре застигає)
Кавовий крем: Масло збити до пишної консистенції, додати згущонку, сметану, каву, лимонний сік і добре збити, до утворення пишної однорідної маси.
На один корж намастила теплий кокосовий крем і скрутила рулетом.
Другий корж я розрізала на дві смужки. Від кожної смужки я відрізала ще по одній смужці, десь 3 см шириною.
Одну велику смужку щедро намастити кавовим кремом і покласти рулет. Другу широку смужку також намастити кремом і покласти на рулет зверху. Кремом, що залишився змастити боки рулета і приклеїти тоненькі смужки. Получається такий рулет в хатці.
Я тортик робила для домашньоо споживання, тому мастикою не прикрашала, тільки обмастила шоколадним масло і обсипала стружкою. Получилась така "цеглинка".
Цей торт полується дуже смачний і цікавий. Поєднання кокосу і кави - це стравжня райська насолода.
Рулет у мене трошки вийшов кострубатий, бо я скручувала свіжий, недавно спечений бісквіт і він мені трошки потріскав під час скручування, тому потрібно щоб бісквіт не був свіжим, тільки що спеченим. Саме краще спекти в один день, а перемащувати бісквіт на другий день після випічки.
СМАЧНОГО!