Горошок консервований "Подільський"Горошок обчистити від стручків, перебрати.
Закип"ятити для бланшування воду з розрахунку на 1 літр води 1 ст.л. солі та 1 ст.л. цукру. брати невеликі порції горошку та пробланшувати горошок в киплячій воді протягом 3 хв.
Вийняти шумівкою в миску.
Взяти 0,5л. баночки, на дно кожної вкинути по 4-5 горшин чорного перцю, насипати горошок, не доходячи до горличка банки.
В кожну банку додати 1 ч.л. солі та 1 ч.л. цукру, залити киплячою водою до верху, накрити кришками та поставити стерилізуватися до готовності. В кінці додати 1 ст.л. оцту також в кожну баночку.
Слідкувати за тим, щоб горошок добре розварився, краще дати лишній час проваритися.
Я кушаю самі великі та світлі горошинки і вже якщо вони зварені, то закручую.
Баночки з горошком укутати, а коли охолонуть винести до погріба.
Цей рецепт дала колись співробітниця Галина, за що їй по цей день вдячна.
Смачного!