Ну і як казала вже десь на форумі, що завжди перед роботою кладу руку на тканину і проказую молитву. Якщо вишиваєте ікону то ніколи не беріться до роботи коли нема настрою, щоб заспокоїтись чи ще щось...вишиваючи думайте про діток, батьків, родину, весілля чи дні народженнь, мрійте про добре, закладайте у кожен стібок хороше і позитивне, і ваша робота буде оберегом
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
знайшла як називається виробник схем, по яким добре вишивати ікони бісером - Новая Слобода, харків
-------------------- Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу і мудрість відрізнити одне від другого
Ластівко,підкажіть, будь ласка, ниточки ви підбираєте по кольору до бісеру чи вишиваєте однією не змінюючи? і чи завжди ви використовуєте однаковий за роміром бісер ? Вибачте, дуже багато питань,але маю бажання теж спробувати бісерну техніку...і здається вже знайла де можна придбати схеми на канві.
нитки беру звичайну білу сороківку і тонку голку. Вставляєте нитку в голку, робите вузлик, з вивороту ставите голку в точку нижнього лівого кута. Насиляєш бісеринку яка тобі там по кольору підходить і ставиш голку в правий верхній кут. Знову в нижній -правий верхній...бісеринки береш які тобі там підходять по кольорам(кольори різні, а нитка одна). вишиваємо цілий рядок в цій послідовності: лівий нижній-бісерина-правий верхній. Закінчили перший ряд і переходимо на другий. в цьому випадку голка має виходити з правого верхнього кута івходити в лівий нижній. третій ряд вишиваєьбся як перший.тобто всі бісерини мають бути нахилені в один бік. Там в тих схемах має бути інструкція, і там все ясно і доступно. Тому і радила шукати саме тої фірми схемки. Завтра сфоткаю і покажу інструкцію вишивання
Дякую за відповідь ,я вишивати вмію,але гадала ,що треба буде змінювати нитку,бо якщо бісер темний ,а нитка світла,то чи не буде цього помітно. А схеми такі шукаю,бо там не треба обличчя вишивати ,так виглядає ніжніше .Знаю,що є схеми де вишивають хрестиком,а все інше бісером.
Olenka, Та ні, питайся, може ще комусь стане в нагоді . А чому раджу ці схеми, бо з ними найкраще вишивати. А нитку не буде видно. Там в якійсь схемі мені писало, що навіть прати можна, але я не прала, навіщо? Оленко, а де ти мешкаєш? Може б я тобі вислала (хоч я ненавиджу нашу пошту), але вже як не годна то вишлю
Та ото ж,я поки все питаю,і питаю, але до роботи приступлю трохи пізніше,бо зараз вишиваю сорочку і до свята хочу закінчити. А схеми сьогодні вже такі бачила,але вони в наборі разом з бісером ,і ціна,як на мою думку,зависока. Як купувати окремо бісер,так ,мабуть,краще... Ще раз дуже дякую. коли почну вишивати ,то гадаю виникнуть запитання, буду обов"язково питати
Я довольна,як слон ,бо сьогодні придбала нарешті схему. І зразу виникло запитання ,як підібрати розмір бісеру,бо на схемі тільки колір.Я так розумію,шляхом підбору і все?