Сьогодні хочу поділитися чудовим новим рецептом Паски,який випробувала перший раз в цьому році.Результатом- більш,ніж задоволена.Пасочка-дуже смачна,солодка і пухка.Не складно готувати,тому для молодих господиньок буде знахідка,особливо для тих,хто пече Пасочку вперше.
Паска"Учительська"від пані Тетяни(із мого записника)
Тісто
4 склянки теплого кип"яченого молока чи підігрітих
вершків, або
нежирної рідкої сметани(можна взяти 2 склянки молока і дві сметани)
3 склянки цукру
6 яєць
200 гр.вершкового масла
100 гр.олії
100гр.дріжджів
1 ч.л.картопляного пюре
1 упаковка ванільного цукру
0,5 ч.л.солі
1 ч.л.коньяку
борошно вищого гатунку
-дивитися по тісту!У мене йде до 12 скл.
Люкер для прикраси і просочування Пасочки(
солодка помадка)
1 склянка цукрової пудри
5 ст.л.апельсинового соку
ПриготуванняТепле ки"ячене молоко чи підігріті вершки розтерти з дріжджами;
Жовтки яєць збити з цукром,білки з сіллю(можна додати декілька крапель соку лимона при збиванні білків)));
Вершкове масло розтопити і охолодити.
З"єднати молоко(вершки),збиті яйця,вершкове масло,додати олію ,все ретельно перемішати і поставити у тепле місце на
4 години підходити,радить пані Тетяна.
Коли опара підійде,додаємо просіяне борошно,
поступово підсипаючи,дивитися,щоб тісто було м"яким;вимішуємо старанно- хв.30,руки змащуємо олією!!!)поки тісто буде добре відставати від рук і стінок посуду.Накрити рушником і залишити у теплому місці на 30 хв.Ще раз вимісити і залишити у теплому місці підходити ще на- 1,5-2 години.
Підготувати форми,змастити їх вершковим маслом,дно кожної застелити промасленим папером.Розкласти тісто по формочкам на 1/3 висоти,дати підійти до 3\4 ,змастити яйцем поверхню,не займаючи краї,ставимо випікатися у нагріту духовку на 45-55хв. на повільний вогонь(180")
Виймати з формочок охолодженими.
Щоб Пасочки гарно відставали від стінок форми,покладіть їх боком на стільницю.
Пасочки полити люкером1 склянку цукрової пудри втерти з апельсиновим соком,трішки підігрітим.Втирати,поки маса не стане однорідною,як крем.
Якщо не маєте апельсинів,замініть сік будь-якою улюбленою есенцією,розведеною у 5 ст.л.гарячої водиПаска надзвичайно ароматна і м"яка !А яка смачна!!!!!!
*Пасочки довго залишаються свіжими,якщо кожну закутати у харчову плівку
*Розрізані Паски зберігати у поліетиленових пакетах*Пасочки за цим переписом довго не черствіють(смак дуже ніжний,не сухі!!!!)