Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти паски, Паска сирна, паска на дріжджах...
Сонечко
21 квітня 2011 14:16
Повідомлення #71


Молода господинька
  • 34

Репутація: 20
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 30
Реєстрація: 21.12.2010

ICQ:--

Бали: 327
Львівська Паска

Історія. Сім’я моя львівська, жінки у нас львів’янки до 7 коліна то точно!, чоловіки - то таке :m0523:
Іще від пра-пра-бабусь-ок моїх ходить поколіннями рецепт львівської паски. Кожна місила руками на око і на відчуття (інгредієнти на око, а на відчуття – м’якість тіста). Жодна пасочка не мала тріснути під час випікання, впасти при зростанні, бути забитою, чи вилізти з форми. В ці пасочки вони родзинки і цукати не додавали, нічим зверху не посипали, і не мастили глазур’ю. Хвалилися яка рівна, красива, на скільки симетрична і однорідна паска. Максимум що їй робили, то втикали в неї хвіст зелені для посвяти, і то акуратно, аби інші господині могли подивитися що і без того хвоста, пасочка - ідеальна, і краща аніж в інших. Покоління, що я прослідкувала писалися Стручок-Закаль-Терлак. Всі оці жінки були хрещені, брали шлюб, і ходили святити пасочки виключно до Собору Св. Юра. Ніхто то не порушував. Як бабуся, так дочка, онука, правнучка. Всі робили то однаково. То ще з початку 18ХХ- якогось там року ходив той рецепт. І це лише те, що мені передали мої бабуся та двоюрідна бабуся, а їм - їх мама, а їй теж її мама… За більш ранній час ніхто нічого вже не може сказати. Але от рецепт паски, вишивка Львівська, в’язання, гачкування і попільнички ( бо чомусь львівські пані палили цигарки) з плином часу та змінами історії потрапили і до мене, теж доньки своєї матері, та нащадка тих львівських панянок. Мрію про донечку, щоб і їй передати ці знання і вона пишалася тим, що вона Львів’янка і має таке коріння!
Рецепт:
0,5 л молока
100 г масла
5 жовтків
2 ст.л. сметани
1 ст.л. олії
1 скл цукру
0,5 палки дріжджів
1 скл муки
В теплому молоці розвести масло і дріжджі. Збити жовтки з цукром і сметаною, додати молоко з дріжджами, олію, склянку муки, замісити і залишити на 3 години підходити.
Замісити тісто підсипаючи муки, скільки забере. Дати підрости на 3 години, викласти у форми, дати підрости годинку, за 15 хвилин до духовки змастити збитим яйцем. Випікати 30-40 хв, залежно від вашої духовки.
На Здоров’я! :no:

П.С. Паска ця не є дуже солодка. Але смачна!

--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
Перейти на початок сторінки
наТуся
21 квітня 2011 14:32
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 579
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 576
Реєстрація: 30.11.2010

ICQ:--

Бали: 1835
Сонечко дивовижні рецепти Пасок молодець, така історія паски цікава що мушу попробувати спекти :belay:

--------------------
Очі бояться, а руки стараються і роблять...
Перейти на початок сторінки
eleneska
21 квітня 2011 15:27
Повідомлення #73


Молода господинька
  • 34

Репутація: 340
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 278
Реєстрація: 30.11.2009

ICQ:--

Бали: 923
Дівчата, в передчутті свята , хочу поділитись і своїм рецептом пасочки. Його мені дала років з 10 назад тітка із Дрогобича. Із тих пір печу тільки за цим рецептом. Дуже смачні, солодкі, пухкі виходять. І сестричка моя в Німеччині такі ж дрогобицькі пече пасочки. Теж задоволена і іншого не шукає рецепта.

Паска дрогобицька

Молоко -0,5 л
Дріжджі - 50 гр.
Масло - 150 гр.
Цукор - 1 склянка
Солі трошки
Горілка- 1 ст. ложка
Яйця -8 шт (використовуються жовтки, можна половину дати і білків)
Ізюм, ванілін.
Муки , скільки візьме.

Молоко зігріти, дріжджі розтерти з ложкою цукру і поставити в тепле місце, щоб підійшли
Жовтки розтерти з цукром
Половину білків збити в піну
Масло розтопити і охолодити.
Змішати все крім масла і ізюму, муки додати стільки, скільки забере, але щоб не було тверде тісто(щоб дихало) В кінці замісу дати масло.
Поставити в тепле місце, щоб підійшло на годину.
Потім додати ізюм, зарання пропарений і просушений. Знову перемісити і коли підійде вдруге, то накладати в форми на 1/3 об"єму і знову хай підійде в теплому місці.
Якщо білковою глазур"ю прикрашати не будете, то потрібно змастити яйцем і в духовку поставити десь на годину.

Якщо спечу, то тоді виставлю фото.

Всім бажаю гарного святкового настрою !


Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
21 квітня 2011 15:48
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Сонечко,Наталочка! :a0a:
Дякую Вам за нові чудові рецепти Пасочок!!!!Так гарно і детально все написано!
Кожного року печу за своїм улюбленим, і випробовую один новий!Завжди з нетерпінням чекаю результату,і яка радість на душі,коли Паска виходить вдалою_пухкою,високою,м"якою ,ароматною,рум"яною !
Всім бажаю гарних Свят і смачної Паски!

*********************************************
Пізніше напишу рецепт,за яким буду пекти Паску цього року,і фото буде.
Перейти на початок сторінки
Сонечко
21 квітня 2011 15:51
Повідомлення #75


Молода господинька
  • 34

Репутація: 20
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 30
Реєстрація: 21.12.2010

ICQ:--

Бали: 327
Дякую Майє, мені дуже приємно! :no:

--------------------
The world is a diaper so let someone else change it.
Перейти на початок сторінки
Лорі
21 квітня 2011 19:15
Повідомлення #76


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1756
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 988
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 4513
Цитата: eleneska
Жовтки розтерти з цукром

А скільки цукру ?



Печу по такому самому рецепту-додаю 250 грам.
Перейти на початок сторінки
eleneska
21 квітня 2011 20:11
Повідомлення #77


Молода господинька
  • 34

Репутація: 340
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 278
Реєстрація: 30.11.2009

ICQ:--

Бали: 923
Цитата: Лорі
Цитата: eleneska
Жовтки розтерти з цукром

А скільки цукру ?



Печу по такому самому рецепту-додаю 250 грам.


От , голова :m0523: Так , дійсно, склянка цукру. Уже справила.
Перейти на початок сторінки
мари4ка
22 квітня 2011 00:28
Повідомлення #78


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Ось мої Сьогоднішні пасочки!!! Слава Богу всі гарно випиклись!!!

Рецепт на головній!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 квітня 2011 02:07
Повідомлення #79


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: мари4ка
Ось мої Сьогоднішні пасочки!!! Слава Богу всі гарно випиклись!!!

Марічко, і ти сьогодні з паперовими формами - дуже гарні пасочки!!! Діти вже вибрали пасочки собі до кошичків? - бо мої ще перед випічкою вибирали :lol: ...
Перейти на початок сторінки
Volo-shka
22 квітня 2011 08:38
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1646
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 2713
Паска без замісу тіста
рецепт із кухарка.ру

Для тіста нам знадобиться:
дріжджі свіжі – 50г
молоко – 1 ст.
цукор – 1 ст.
яйця – 4 шт.
вершкове масло – 100 г
Олія – 2 ст. л.
борошно – 4 ст.
Ізюм, курага, цукати за бажанням і наявністю)))
ванільний цукор – 1 пакетик (8 г)
цедра 1 лимону (я додавала декілька крапель лимонної есенції, бо забула купити лимон)

Для помадки знадобиться:
цукор – 8 ст. л.
гаряча вода – 6 ст. л.
лимонний сік – 8 – 10 крапель
Готова цукрова посипка.

Приготування:

Для початку перевірити дріжджі на схожість. Для цього додайте до дріжджів пару ложок теплої води, додайте дрібку цукру, розмішайте і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин. За цей час дріжджова маса повинна почати пінитись і підніматись шапочкою. Якщо цього не відбувається, джріжджі втратили свої властивості і готувати з ними - переводити продукти і свій час))))
Якщо дріжджі ожили і почали пінитись, додати стакан теплого молока.
В окремій посудині розмішати яйця із цукром, розтопленим маслом, олією, а потім влити отриману суміш в молоко із дріждами
Для ароматизації додати ванільний цукор і цедру. Размішайте. Поступово додати необхідну по рецепту кількість борошна. В результаті повинно вийти негусте литке тісто.
Додати цукати і ізюм, курагу, попередньо замочивши їх в 100 гр. коньяку, та обваляти в борошні.

Змастити форми олією і розкласти тісто по формах, заповнюючи на 1/3 форми.Для того, щоб тісто при розкладанні не липло до рук, руки треба періодично змащувати олією або водою.
Накрити форми із тістом рушничком і залишити при кімнатній температурі на 3-4 години.

Випікати при температурі 170-200 градусів протягом 40-60 хв. Я встромляла в кошну пасочку дерев"яну шпажку, щоб тісто добре піднімалось, і було як перевірити на готовність. (мама завжди вставляє вишневу гілочку)
Після випічки пасочки охолодити на решітці!
Зверху прикрасити глазуром та присипкою!

Рецептом дуже задоволена, гарно замісилось, гарно підійшло, і гарно випеклось, вийшло смачно (Вадік вранці пробував)!!! Тісто трохи не таке як пече моя мама, але також пористе, я б сказала що схоже більше до пісочного)))



Світлого Вам Великодня!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 листопада 2024 16:33

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 12
Гостей: 8
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100