Паска без замісу тістарецепт із кухарка.ру
Для тіста нам знадобиться:
дріжджі свіжі – 50г
молоко – 1 ст.
цукор – 1 ст.
яйця – 4 шт.
вершкове масло – 100 г
Олія – 2 ст. л.
борошно – 4 ст.
Ізюм, курага, цукати за бажанням і наявністю)))
ванільний цукор – 1 пакетик (8 г)
цедра 1 лимону (я додавала декілька крапель лимонної есенції, бо забула купити лимон)
Для помадки знадобиться:
цукор – 8 ст. л.
гаряча вода – 6 ст. л.
лимонний сік – 8 – 10 крапель
Готова цукрова посипка.
Приготування:
Для початку перевірити дріжджі на схожість. Для цього додайте до дріжджів пару ложок теплої води, додайте дрібку цукру, розмішайте і поставте в тепле місце на 10-15 хвилин. За цей час дріжджова маса повинна почати пінитись і підніматись шапочкою. Якщо цього не відбувається, джріжджі втратили свої властивості і готувати з ними - переводити продукти і свій час))))
Якщо дріжджі ожили і почали пінитись, додати стакан теплого молока.
В окремій посудині розмішати яйця із цукром, розтопленим маслом, олією, а потім влити отриману суміш в молоко із дріждами
Для ароматизації додати ванільний цукор і цедру. Размішайте. Поступово додати необхідну по рецепту кількість борошна. В результаті повинно вийти негусте литке тісто.
Додати цукати і ізюм, курагу, попередньо замочивши їх в 100 гр. коньяку, та обваляти в борошні.
Змастити форми олією і розкласти тісто по формах, заповнюючи на 1/3 форми.Для того, щоб тісто при розкладанні не липло до рук, руки треба періодично змащувати олією або водою.
Накрити форми із тістом рушничком і залишити при кімнатній температурі на 3-4 години.
Випікати при температурі 170-200 градусів протягом 40-60 хв. Я встромляла в кошну пасочку дерев"яну шпажку, щоб тісто добре піднімалось, і було як перевірити на готовність. (мама завжди вставляє вишневу гілочку)
Після випічки пасочки охолодити на решітці!
Зверху прикрасити глазуром та присипкою!
Рецептом дуже задоволена, гарно замісилось, гарно підійшло, і гарно випеклось, вийшло смачно (Вадік вранці пробував)!!! Тісто трохи не таке як пече моя мама, але також пористе, я б сказала що схоже більше до пісочного)))
Світлого Вам Великодня!