Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Рецепти паски, Паска сирна, паска на дріжджах...
KASYA
7 травня 2013 21:47
Повідомлення #221


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Розкажу яку паску печемо ми.

Паска смачна

1 л теплого молока
100 г свіжих дріжджів
10 жовтків, 5 білків
125 г маргарину
100 масла
2 ст. ложки олії
1,5 скл. родзинок
цедра 1 лимону
1 чайна ложка солі
3 скл. цукру, ванілін, шафран
12-15 скл. муки.

Розчинити опару:
Взяти все молоко, 5 скл. просіяної муки, дріжджі, 3 ст. ложки цукру. Опара по густоті повинна бути, як густа сметана. Поставити в тепле місце десь на 40 хв. (до 1 години - не більше).

Поки підходить опара, просіяти решту муки, розтерти з цукром і сіллю жовтки + ванілін. Залити кип'ятком родзинки, щоб набухли (хвилин на 10), відцідити, дати трохи просохнути і обтрусити злегка мукою, щоб "не відскакували" від тіста. Натерти цедру з лимона. Збити в густу піну білки. Розтопити масло та маргарин.

Коли опара підійде, додати до неї розтерті жовтки, добре збиті білки, олію, розтоплені і охолоджені масло з маргарином, 1/3 чайної ложечки шафрану (але можна не давати, це моє "нововедення", бо моя мама пекла по цьому рецепту, але без шафрану. Від шафрану вона набуває гарного жовтенького кольору, навіть якщо жовтки в яйцях не дуже жовті :lol: ) і решту муки. Місити 1 годину, в кінці додати родзинки та цедру лимона. Поставити підходити в тепле, без протягів, місце на 2 години.

Тісто накладати 1/4 об'єму у попередньо змащені олією форми. Вийде приблизно 10 пасок випечених в 1 літровій формі. В мене виходить 6, бо форми в мене різні. Коли паски в формах підійдуть майже на цілу форму, змастити верх жовтком розтертим з молоком. Випікати в добре розігрітій духовці 45-50 хв., якщо форми маленькі, то, відповідно менше часу.




--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
7 травня 2013 23:44
Повідомлення #222


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554

Паска без яєць рецепт від подруги Ірини (рецепт тут


--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Mira
28 січня 2014 22:07
Повідомлення #223


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 9
Реєстрація: 6.01.2014

ICQ:--

Бали: 109
Натонька! Дякую за iдею! :wink:
Перейти на початок сторінки
Galina_Nedomirko_
22 квітня 2014 21:00
Повідомлення #224


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1330
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1140
Реєстрація: 12.12.2011

ICQ:--

Бали: 4609
Цитата: KASYA
Розкажу яку паску печемо ми.

Паска смачна

Хочу подякувати за чудовий рецепт пасочки.Пухкенька,запашна,смачненька вдалася пасочка.Додавала пів ч.лож. шафрану,цілий втертий лимон,родзинки,курагу.
Шкода,що за браком часу,фото не зробила.Але ще пасочки є,постараюсь виправитись.

Вже два рецепти на першому місці в мене на наступний рік-Смачна паска і Панеттоне від Натоньки.
Цьогоріч дуже задоволена пасочками.Дякую вам,дівчата! :b5a:
Перейти на початок сторінки
lana
24 квітня 2014 07:35
Повідомлення #225


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Які святкові, красиві пасочки!!!!!

А ось таку побачила в "Однокласниках"- виготовлено в Полтаві

Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
24 квітня 2014 08:12
Повідомлення #226


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14626
lana,
дуже гарна, це на конкурсі якомусь було?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
22 травня 2014 12:40
Повідомлення #227


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Паска у виконанні Марти Стюарт - гарно показано, як прикрашати і прикріпляти орнаменти з тіста і квітів - пасує і для короваїв

Перейти на початок сторінки
Маруня
22 травня 2014 13:45
Повідомлення #228


Молода господинька
  • 34

Репутація: 38
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 52
Реєстрація: 27.04.2012

ICQ:--

Бали: 424
Ірка-Шкірка

Дякую, дуже цікаво з зубочистками, така рівненька виходить :e16:
Перейти на початок сторінки
KASYA
19 квітня 2015 12:32
Повідомлення #229


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Galina_Nedomirko_
Хочу подякувати за чудовий рецепт пасочки.


Дякую, Галинко! Печемо цю паску вже роками. На цьогорічний Великдень знову пекла. Мала домашні яйця з дуууже жовтими жовтками, то обійшлася без шафрану.

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
крук.о.
24 квітня 2016 21:39
Повідомлення #230


Файна господиня
  • 51

Репутація: 3
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 8
Реєстрація: 27.09.2012

ICQ:--

Бали: 84
Помадки рецепт, будь-ласка порадьте ,а то в мене чомусь розтікається.Дякую.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




6 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 6)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 19:02

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 155
Гостей: 127
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100