Першу свою паску я спекла роів у 17. З того часу перепробувала багато рецептів, ал останні 10 років користуюся лише цим. Дістався він мені від гарної кулінарки - моєї свекруні. А вона ним користується майже все життя. Пасочка виходить неймовірно пухка, повітряна, тане в роті. Продивилася всі рецепти в цій темі, є схожі, але трохи відрізняються за рецептурою.
Фотозвіт тут))))Паска Родинна
2 скл кип"яченого теплого молока
15 жовтків
2,5 скл цукру
150 гр дріжджів
200 гр топленого теплого(але не гарячого) вершкового масла
Дріжджі розвести теплим молоком, всипати 1 ч ложку цукру, гарненько розмішати, щоб не було грудочок і залишити в теплому місці для підйому. Коли дріжджі вспіняться та підійдуть, у посуд(в якому будемо ставити тісто) викласти жовтки, цукор, масло, нашу опару, ваніль, родзинки (чи цукати).
Залишити на 3 години для підйому, перемішати, залишити на 1 годину, Знову перемішати і лишити ще на 40-50хв. перемішати 3-й раз.
Додати чверть чайної ложки солі і просіяним борошном замісити некруте, м"яке тісто. коли замішуємо - руки змастити маслом(іноді мастила рафінованою олією). Лишаємо в теплому місті для остаточного підйому.
Як підійде - викладаємо у форми, даємо піднятися і випікаємо.