дівчата допоможіть, хто має рецепт паски на 36 жовтків, 1.5л. молока, має вийти 3 великих паскиФ, минолого року їла в гостях то надзвичайно смачна, хотіла б і собі таку спекти
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
Ось такий рецепт в інтернеті найшла. Правда, то не 36 жовтків, але може кому підійде.
В одному родинному переписі знаходимо рецепт паски тюлевої. Для її випікання потрібно 2 склянки жовтків (20 жовтків), склянку цукру, півсклянки розтопленого масла, 1 склянку теплого молока, 3 склянки борошна, 3 столові ложки дріжджів (60 г). Жовтки треба старанно розтерти з цукром добіла, влити до них молока, додати розпущені перед тим дріжджі та борошно. Усе це треба сильно та енергійно вимішувати щонайменше 45 хвилин, а потім поставити у тепле місце. Коли тісто підросте — а буде це години через дві — додати масло і знову вимісити тісто, втім, трохи скоротивши час процедури. Удруге тісто має рости вже у підготовлених формах, які слід наповнювати менш як наполовину. Паски, які помітно виросли, треба акуратно змастити розколоченим яйцем чи самим жовтком і поставити на годину у помірно нагріту (близько 180 градусів), за нинішніх умов, духовку.
--------------------
У щасливі хвилини - ХВАЛИ БОГА, у скрутні хвилини - ШУКАЙ БОГА, у тихі хвилини - ПОКЛОНЯЙСЯ БОГОВІ, у хвилини болю - ДОВІРЯЙСЯ БОГОВІ, кожну хвилину - ДЯКУЙ БОГОВІ!
Знайшла дуже корисні поради щодо випікання пасочок ,можливо комусь знадобиться , найбільш мені сподобалось сказане "Успіх — у дрібничках"дивіться тут корисні поради для пасочки
рецепт 2літри молока свіжого 30яєць пачка масла вершкового та пачка маргарину 7ст.лож цукру(можна й більше але щоб потім паска негоріла) 200дріждів 100гр.горілки(це по вкусу-я кладу щоб не черств.) це все вкидати заразом і 6-7 год.хай бродить.потім замісити з добавкою олії,сіль ,ваніль,ізюм та муки скільки вбере це так робить господиня цього рецепту..я роблю опарним способом---ввечері замішую опару а вранці додаю ост. продукти.тісто підкисне -виробляю пасочки
в мене питання вичитала ,що для паски потрібна мука з високим вмістом клейковини.Для мене це була новина))Як знати ??))Одна жіночка писала,що мезе на кавомолці манку для паски в тісто.Хто знає таке?????)Буду вдячна за розяснення все ж таки цікаво)
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
,що для паски потрібна мука з високим вмістом клейковини.Для мене це була новина)
це правда.я так в прошлому році не могла паску замісити(за все життя вперше таке було).тісто не замішувалось скільки тої муки не сипала-все рідилось.а як знати?моя мама наперед млинців пече й по них видно що мука слаба.як по самій муці визначати теж хотіла б знати.про манку ще не чула
--------------------
Життя, як велика непрочитана книга! Так багато в ній ілюстрованих подій, а ти, крутишся, вертишся, як дзига і плекаєш в серціі сотні надій!
тісто не замішувалось скільки тої муки не сипала-все рідилось.а як знати?моя мама наперед млинців пече й по них видно що мука слаба.як по самій муці визначати теж хотіла б знати.про манку ще не чула
І в мене таке буває.Дуже важко попасти на добру муку.Моя мама завжди муку на паску наперед випробовувала на варениках або хлібі.Якщо тісто не пливе і потім не липне до зубів значить добре борошно.А про манку теж перший раз чую.Але ще є багато такого чого незнаєш
??))Одна жіночка писала,що мезе на кавомолці манку для паски в тісто.
та згадала я ось-моя тітка пече дріжджові рулети з начинками(книші) з добав.манки.рецепта не маю бо коли говорили то сказала що з тістом важко дуже робити-розкачувати.,але дуже смачні виходять.пояснила те що це у пісні додають манки щоб пушистіше тісто було.тому думаю що з паскою не так важко буде --не треба ж розкачувати на лист..треба попробувати.