Кекс мармуровий400-500 г муки
1 ч.л. розпушувача
1 ч.л. соди
350 г цукру
4 яйця
250 мл молока
250 г масла
2 ст.л. какао
для посипки - цукрова пудра
Яйця збити з цукром. Додати розтоплене масло і молоко, перемішати.
Всипати просіяну муку з розпушувачем і содою. Добре збити. Тісто вийде консистенції густої сметани.
Поділити на 2 частини, до однієї дати какао.
В форму, змащену маслом і присипану мукою, викласти половину білого тіста, потім все коричневе тісто, і решту білого тіста. Великою палочкою або ножем зробити кругові рухи аж до дна форми, щоб придати кекксу мармуровий ефект.
Пекти до сухої палички при темп 170С приблизно 1 год. Має вистигнути в формі. Потім витягнути і посипати пудрою.
[atachment= 3877]