Макові булочки від LubanyТісто:
1 ст.л. сухих дріжджів розвести в 4 ст.л. теплої води, додати 1-1,5 ст.л. цукру. Накрити і залишити на пару хвилин, щоб добре розчинилися дріжджі.
Тим часом, окремо змішуємо 1 ст. кефіру, 50 мл олії, 50 г розтопленого масла, дрібку солі, 1 яйце. Добре збити. До цього дати дріжджовий розчин і муку(приблизно 500-550 г). Замісити тісто. Накрити і залишити на 1 год, щоб підійшло.
Макова начинка:
200 г сухого маку перетерти в блендері, дати 100-120 г цукр. пудри і розвести молоком (молока багато не давати!) до пастоподібного стану. Або мак запарити і втерти в макітрі з цукром.
Тісто розділити на 2 частини. Кожну частину розкатати в полоску шириною 8-9 см і товщиною 1 см. Намастити маком і щільно скрутити рулетом в меншу сторону.
Порізати на кусочки довжиною 8см.