Сьогодні відкрила випічку на манній крупі - манник. Мені сподобався цей пиріг. Так що хочу поділитися з вами.
Манник в шоколадній глазуріТісто:
1 ст. манки
1 ст. кефіру
1 ст муки
0.5 ст. цукру
2 яйця
50 г масла
1 ч.л. розпушувача
Яйця збити з манкою, маса трохи набухне. Дати цукор, масло і збити.
Влити кефір, всипати муку з розпушувачем. Добре збити. Тісто має бути консистенції сметани. Пекти в змащеній маслом і присипаній мукою формі при 170С 50 хв.
Глазур:
5 ст.л.цукру
5 ст.л. сметани
5 ст.л. какао
1 ст.л. масла
Розтопити масло, дати цукор і розтерти. Потім дати сметану і какао. Постійно помішувати, щоб не було комочків. Варити поки не почне гуснути, десь близько 7-10 хв.
Готовий манник полити зверху шоколадною глазуррю.