Пляцок медовий з чорносливом та горіхамиТісто:
500 г муки
4 яйця
170 г цукру
170 г "штучного" меду
1 ст.л. маргарини
1 ст.л. смальцю
1 ст.л. рівну соди/погас. оцтом
Крем:
500 г сметани
неповна банка згущонки (сирої, не варити)
чорнослив, горіхи
Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити з цукром, додаючи по одному жовтки. Додати розтоплений маргарин і смалець. Дати мед, соду, муку і замісити тісто. Тісто буде трохи липнути до рук. Покласти на ніч в холодильник. Тісто поділити на 3 частини. Форму змастити добре маслом. Руками розрівняти тісто по формі, трошки підсипаючи муку під руки бо липне. Спекти 3 коржі.
Сметану збити зі згущонкою. Коржі перемастити кремом і на крем розкласти порізаний чорнослив і мелені горіхи і накрити другим коржем. Зверху пляцок також змастити кремом.