Пляцок "Зебра" Тісто:
приблизно 300 г муки
1 ст. сметани чи кефіру
3 яйця
250 г цукру
50 г масла
3 ст.л. какао
0.5 ч.л. соди/погас. оцтом
Яйця збити з цукром. Додати розтоплене масло і сметану. Добре перемішати. Дати муку,але не всю. Тісто має бути як густа сметана.Дати соду, погашену оцтом. Тісто розділити на 2 рівні частини. До однієї дати какао, а до другої дати 3 ложки муки.
В змащену форму викладаємо тісто. Спочатку в центр форми кладемо 4 ложки темного тіста, потім 4 ложки білого, потім 3.5 ложки темного і так чергувати, аж поки не дійде до 1 ложки і закінчиться тісто.
Випікати при температурі 160С приблизно 50 хвилин. Готовність провірити деревяною паличкою.
Зверху покрити щоколадною глазуррю.