Торт "ЛІЛІЯ" Корж:
3 яйця
1 ст. цукру
1 ст. сметани
1,5 ст. муки
1 ч.л. соди/погасити оцтом
3 ст.л. какао
Яйця збити з цукром. Додати сметану, просіяну муку з какао, соду. Добре збити. Вилити в форму і пекти при 170С 25-30 хв.
Як вистигне розрізати на 2 паляниці.
Корж по середині:
(1)
жовтки7 жовтків
1 яйце
4 ст.л. цукру
4 повні ст.л.муки
1 ч.л. розпушувача
Жовтки з яйцем збити з цукром, дати муку і розпушувач, добре збити.
(2)
Білки7 білків
1 ст.цукру
1 ч.л. розпушувача
3 ст.л. крохмалю
3 ст.л. муки
2 ст.л. оцту
Білки збити з цукром на круту піну. Крохмаль, муку, розпушувач і оцет по трошки давати, не припиняючи збивати.
Жовтки(1) вилити в форму. З легка їх присипати какао. Потім викласти ложкою білки(2) і розрівняти. Пекти при 170С 30-35 хв. Це є один крж жовто-білий.
Крем:
250 г масла
1 ст. цукр. пудри
3 більші банани
Банани перебити в блендері. Масло збити з цукром і дати банани, перемішати.
Торт збирати так:
корж коричневий - крем - корж жовтобілий - крем- корж коричневий.
Зверху полити шоколадом.
Обговорення тут