Беремо телячу вирізку ( сподіваюсь, ніхто й не звернув уваги на те , що я замінила її сьогодні свинячою, так як телятина останнім часом у нас стала дефіцитом.До речі, смак абсолютно не погіршився!)
То ж м"ясо нарізаємо порційно, відбиваємо
Обкачуємо у муці, злегка підсмажуємо, щоб тільки порожевіло
Складаємо в каструльку, кожен шар солимо , перчимо, додаємо лаврушки і порізаний чорнослив.Додаємо сметани і води, щоб трішки не покривала м"ясо. Тушкуємо до готовності
lana, реберця з чорносливом готувала, а вирізку, та щей із сметанкою не пробувала. Мені дуже подобається поєднання мяса з чорносливом, обовязково спробую, і це все хочеться червоним винцем запити.
idianka, Natasha, Дівчатка, дуже дякую, дуже.Цього рецепту навчила мене старенька полячка, якої, на жаль, уже немає, вірніше навіть не полячка, а українка з Сокаля Львівської обл., яка потрапила до Польщі ще в 39-му році. Я готую його давно, нам подобається. А щодо червоного винця !!! Та ще й сухого !!!! То я тільки за!!!
Здається, в останньому номері "Люблю готовить" бачила цей рецепт. Вранці, коли дістала м"ясо, - раптом згадався. За точність не відповідаю, а готувала так: М"ясна коса
М"ясо (приблизно 400 г ) порізала на смужки
Посолила, поперчила, додала приправу для шашлика і зоставила трішки, щоб набралося смаку.Потім з трьох смужок плела косичку:
Усього вийшло 3 коси
Може б варто було запекти в духовці, але за браком часу я виклала в сковорідку з розтопленим смальцем, туди ж додала порізану начетверо картоплю.Смажила на малому вогні, перекидаючи. Вкінці додала трішки води і ложку столову вина, протушила під кришкою.Посипала кропом.Смачно!!!
шашлик на 2 кг ошийка: 2 великі цибулини, лавровий листочок, перець духмяний-3 горош.,2,5 стол. л.солі 1 чайна л.цукру, майонез , кетчуп.Цибульку кружальцями, м"ясо поперек волокон, перемішати все і на ніч в холод. Смачного!
Гарний рецепт Поділюся ще своїм Пікантним М ясо,цибуля кружельцями,сіль,перець і саме основне мариновані сливки береться тільки рідина ну і кілька сливок Добре вимішати і на ніч у холодильник
Качка під яблуками Свекруха пригостила молоденькою індокачкою або , як у нас їх називають, шипунцем. Півкачки вже використала, як моїм захотілося качки з яблуками, так як начиняти було нічого, вирішила приготувати качку під яблуками:
Качку натерла добре сіллю і перцем, подрібненим часником і майонезом, обклала зверху яблуками, а по боках-порізаною крупно картоплею, посипаною тими ж перцем і сіллю,притрусила тертою лаврушкою. Так як качка жирна, то жиру не давала зовсім, а на дно налила води (І качка не підгорить, і картопля -сочна).Пекла до готовності- каченя молоде, зготувалося швидко