Прошу на десерт
Торт Тропіканка
Не один раз я натрапляла на просторах інтернету на подібні фруктові тортики, але цей варіант мене просто підкорив - свіжий, легкий смак. ... і просто нагадування про літо. А рецепт я запозичила на Хлібопічці.
Тісто :
- півтори скл води (я брала по 200гр)
- масло вершкове - 50 гр
- сіль - пів чайної ложки
- яйця - 4-5шт (мені вистачило 4)
- борошно - півтори склянки
В кастрюльці нагріваємо воду, додаємо масло та сіль, доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню та додаємо борошно, при цьому добре перемішуємо. Ставимо знову на малесенький вогонь і вимішуємо,поки тісто не перестане відходити від стінок. У нас має вийти гладеньке м"яке тісто - це займе приблизно 2 хв.
Масу знімаємо і залишаємо трохи вистигнути - хвилин 5-10.
Як трохи охолоне - додаємо по одному яйця, розмішуючи гарненько ложкою - дуже важливо - поки не вмісите яйце повністю, наступне не додавати!!!!! Тістечко виходить досить липким.
А тепер починаєм мудрувати:
на пергаменті малюємо круг - в мене форма для мікри, діаметром 26 см
Малюємо ось такі квадратики зі стороною не більше 3 см (мені за лінійку була стільниця - якраз 2 на 2 вийшли квадратики)
Наше тісто кладемо в мішок(в мене пакет з-під молока)))) і малюємо по "схемі", але не повторюйте мою помилку - малюйте з іншої сторони пергаменту, бо весь олівець в мене залишився на випеченому коржі)))
Спочатку - коло
В результаті отримуємо 5 таких решіток