хотілося дати ДУЖЕ вичерпну відповідь на ваші Фу і Фе !
Знаєш,не варто так сприймати те що тут пишуть:кожен висловлює свою думку(а не Фу І Фе) і має на це повне право,ніхто ж не критикує твоєї роботи,а коровай,як частина обряду(не знаю чи зовсім правильно висловлююсь)насправді має виглядати по іншому.Не ображайся,скільки людей,стільки й думок.
Надiйка Богдан, вибач але критику, на мою думку, потрібно сприймати більш спокійніше, не так емоційно, люди просто висловили свою думку, ніхто нехотів нікого образити
--------------------
Подлинное счастье стоит недорого: если за него приходится платить высокую цену, значит, это фальшивка. Коко Шанель
Надiйка Богдан,Не ображайся!!! на мою думку я теж підтримую дівчат, коровай гарний коли все з тіста, але скільки була на весілях завжди короваї були прикрашені мастичними прикрасами, скільки людей стільки думок! А на рахунок критики- для мене критика навіть важливіша ніж +,бо кожне слово дівчат про свої роботи дуууууже ціную, оскільки на наступний раз стараєшся ще більше
чомусь ця темка на форумі викликає найбільше суперечок. От начиталася ваших відгуків "за і проти" та й думаю, не дурень сказав, що скільки на світі людей - стільки й думок...
Ніякої критики тільки думка форумчан. Критику теж треба вміло сприймати. Вона дає можливість задуматись, що робимо не так, що треба виправити. Звичайно раз людям подобається офомляйте. Думайте інші варіанти оформлення. Викоистовуйте замісь зайчат, молодят, лебедів голубків, журавлів. Ліпіть на здоровя та тіште людей смачним гарними виробами. Будуть і з сусідніх сіл їхати замовляти, заробите і до масла з хлібом.
В принципі, ніхто не нападає на виконавця роботи, а найбільше обурюємось смаками людей, які замовляють ті чи інші вироби кондитерські. Надійка прекрасно оформляє тортики і сучасні "короваї". До тебе претензій нема)))). Як кажуть, "спрос рождает предложение". Нам просто незрозуміло, чому саме ТАКИЙ попит зараз у моді, звідки воно таке пішло і чому старовинні короваї підмінюються мастичними. Надійко, я щиро бажаю тобі побільше вдячних клієнтів і заробити собі грошей для втілення своїх мрій у життя!!!! У тебе для цього є все - золоті руки, фантазія і терплячість.
Всім добрий вечір ! Бог із ними - тими короваями ... Дійсно - і чого я так завелася?... Зазвичай навпаки - цікавлюся чужими думками щодо цього , а тут ІВАНА ПОНЕСЛО ..... Без образ дівчата,добре?
Давайте без образ, але я як і багато інших дівчат також за традиційні короваї, в мене теж староста замовляв торт замість короваю, але там і був коровай прикрашений традиційно. Ваші роботи шикарні, але от коровая з зайцями я теж не розумію.(також без образ). Таки коровай має бути ХЛІБОМ прикрашеним квітами , калиною , колосками і якщо не з прісного тіста то мастічними але хліб має залишатись хлібом без мастіки. Прошу вибачення, образити аж ніяк не хочу, просто висловлюю свою думку. І повторюсь роботи ваші дуже гарні.
З тортиками на форумі суперечок не виникало, а от за короваї опозиція бачу є. Всетаки ми українці і повинні пам"ятати свої традиції, щоб передати їх дітям. Як "вишиванку" нічим не заміниш так і хліб "усьому голова" коровай - це хліб. З покон віків хлібом - сіллю зустрічали дорогих гостей, благословляли дітей, шлюбували. Це був символ родючості нашої землі, символ достатку, добробуту родини. Але мода міняється ми наближаємось до Європи, звідки все і приходить. Тому і смаки міняються, і попит зявився на новинку. Смачно, красиво, модно. Всім творчих успіхів, та побільше замовлень!.