Вибачте, дівчата і я вставлю своїх 5 копійок.Бачу, що деякі мастічні торти мають вагу 10гк, а то і більше. Виникає питання - староста під ним не плаче і не падає? А якщо до церкви треба через ціле село іти?
В на в селі замовляють
або торт
або коровай. І в основному вибирають коровай, хоча не так з національної свідомості, та пошани до вікових традицій, як через те, що він значно дешевший ніж торт і легший.Хоча я з вами згідна, що коровай несе в собі певний, так би мовити, заряд накоплений віками. Але в такому випадку господині що печуть весільні короваї дійсно мають знати що саме означає та чи інша квітка,стебелинка чи гілочка і розповідати про це замовнику.В такому випадку ми збережем цю традицію.Люди іноді нагадують ворон,що летять на гарне і блискуче, але ми все ж таки люди, і коли замовнику все гарно пояснити, то я думаю що більша частина таки вибере традиційний коровай. Я, нажаль, не вмію пекти короваї тай страшно - така відповідальність, а в мене і паска не завжди вдається, (але то не так страшно бо то собі, та й хоч не така ідеальна все рівно смачна) Всім господиням, що печуть справжні короваї низький уклін