Я частенько сюди хочу написати про свою свекруху... В очі вона просто чудо... ніколи кривого слова не скажи..всіх цілує. посміхається. А так .... Я постійно сварюся чере з неї з її мамою (бабусею чоловіка). Виходить так, що та на мене жаліється свої мамі, а та вже в свою чергу прямо мовою до мені... Інколи так обідно.. Фактично сказати, що це моя друга мама я не можу абсолютно.. якоїсь підтримки від неї "0".
Єдине тішить, що живемо на різних кінцях міста, і я від неї абсолютно не залежу.. тому я з нею не сусюкаюсь.
Найбільше обідно те, що ніколи не хоче нам допомогти...(я не прошу фінансово, інколи просто хочеться щоб дитину забрали - то ні). З дитиною за остінні 1,5 роки жодного дня не була (раз залишали на 4 години). При тому що мої свекрусі ще тільки 48 років.
У мене буває таке що за всі вихідні доця жодного разу на вулицю не потрапляє (у мене не виходить через домашні клопоти - все-таки тільки 2 вихідні.. решта робота)
Дівчатка,з вашого дозволу і я трохи про свекруху розкажу. Одружені ми ще не так довго,2 роки,але за цей час моя думка змінювалася тричі Ще до одруження я думала,що золотішої свекрухи бути не може( так мабуть усі думають ДО весілля ).Завжди привітна,вгості запрошувала,усміхалася і т. д..Коли ми тільки одружилися, то так вийшло,що жили в моїх батьків кілька місяців.За цей час я свою свекруху бачила від сили разів 3.Хтось би радів, а от мені якось образливо було,не так за себе,як за чоловіка.Хоча живе вона у селі, та до нас км.12, і працювала майже біля нашого будинку, і сестра її у сусідньому будинку,до якої вона мало не щодень їздила.....Коли ми переїхали , то стала появлятися частіше,але дуже хотіла мене "розуму вчити", ставила в приклад свою сестру,яка за її словами була прям ідеалом у всьому.Могла прийти на мою кухню і перескладати посуд під себе,зварити суп,який любить її син.А коли народився синочок, то взагалі почалося: одягни його, в це, а не в то, нагодуй його так,а не так, положи так., одяг приносила,який вона знала, що я точно на дитину не одягну,могла,щоб я не бачила,нагодувати або напоїти чимось.Вона ж усе знає!!!!! Вона ж стільки племінників виняньчила!!!! А хто я? Я- молода недосвідчена мамочка,яка НЕ знає,що для її дитини краще......словом,думаю,мене багато хто зрозуміє....От тоді і почався переворот! Сама я дуже терпляча людина і не завжди в очі кажу те,що думаю,особливо негативне....Якось стараюся все перетравити і заспокоїтися...Отак яці вказівки кожного дня терпіла протягом 6 місяців...частенько плакалася чоловікові,він то трохи мене розумів, то казав,шо я перебільшую, то знову жалів....Аж поки.....Синочок мій дуже не любив,як я чистила йому носик і завжди плакав( мабуть,як і всі діти).і була якраз свекруха....Прийшла в кімнату,розкричалася на мене,що це я за така мама,забрала нагло ватну паличку з рук.......і тут бомба на ім"я Христина,вибухнула мені потім аж самій за себе було соромно...але це,мабуть,був крик душі.....я говорила все,що не могла сказати до того.Ми обидві були в шоці: вона від того,шо я на неї кричала, а я від того,шо кричу Але після того мою свекруху як поміняло......Ніколи не пхається до мене,не вказує,що іяк робити,вже нарешті не ставить в приклад свою сестру,завжди залишається з дитиною,як попрошу(фактично безвідмовна),навіть як щось з чоловіком посваримося,мене завжди підтримує...ніколи не каже" ти така,ти сяка - а от мій синочок хороший"....При будь-якій нагоді може допомогти.Словом,дівчатка,не знаю,що це було таке до того, але зараз на свою свекруху саржитись гріх.Не можу сказа,що я її там прям люблю дуже, але те,що тепло і з повагою до неї відношуся - це точно..Хоча,мамою не називаю.....не можу Ото я настрочила тут але це мабуть вічна тема, тому тут кожна може писати і писати........................
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
ойойой які ті свекрухи бувають вредні, аж страшно робиться То ще треба вміти давати собі ради в такій делікатній справі, але ще й тактичність не на всіх діє
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Я теж свою до весілля дуже любила... думал що от повезла зі свекрухою... матиму ще одну маму з якою про все поговрою пораджусь...
а коли мала нарожилася то та взагалі щодня приходила.. всі бавилася з лялькою (по іншому я цього не назву)... Скільки б мала не ходила б в туалат.. та відразу ваткою з водичкою мила.. і все змащувала олійкою (мене від того аж тіпати почало.. а дитина все червоніла)... але я мовчала....
Так вона гралася лялькою поки не зявила ся ще одна дитина (внучка у її дочки родилася доця)... Тоді все змінилося.... свекруха моя пропала.. Тепер не допросишся посидіти з дитино...там не дуже няньчаться зі свекрухою.. але і та дитина в декілька разів спокійніша за мою малу (там легше).
Якось нам навіть в докір сказали.. що ми постійно ставимо перед фактом, що потрібно посидіти з дитиною....(а я що по графіку болячки буду викликати). Я ж не можу знати коли буде насмарк, чи бронхіт...
Тому після останнього скандалу (в який вмішалася вже моя мама)... я собі сказала.. як би не було тяжко ... їх ніколи не попрошу посидіти з дитиною.. Взагалі маю номір знайти якусь дівчину-няню провсяк випадок (якощу буде мала хворіти)
Ми обидві були в шоці: вона від того,шо я на неї кричала, а я від того,шо кричу
це ви гарно сказали. практично такий самий випадок в моєї куми був. вони жили окремо в квартирі свекрухи, бо вона була за кордоном, але коли приїжджала то для куми було пекло. все не так вона робила як треба (по словах чвекрухи), тільки приїздила зразу ж бралась все мити, прибирати (хоча в квартирі в неї завжди ідеальна чистота), доходило ддо того що вона перескладувала в шафі всі речі навіть її білизну, бо бачти вона не правильно поскладала не так як має бути. довго кума це терпіла, а одного разу не змогла, сказала все що хотіла і.... після того свекруху ніби свяченою водою покропили... хоч до рани прикладай. ось така історія, значить вони хочуть щоб їх на місце ставили...
Є в мене улюблена кума, з якою ми дружемо ще зі школи.Так вона мені заздрить,каже,що просто пощастило зі свекрухою.Так я вам скажу, правду говорить....має з чим порівняти....В її всекрухи 3 синів і відповідно стільки ж невісток,кума моя - наймолодша....Поки заміж не вийшла, то теж казала,що має класну свекруху.Після весілля почалося......Про те,що вона там дуже намагалася її виховувати, я навіть говорити не буду, бо то квіточки.Сварилася зі всоїм чоловіком тільки через свекруху, бо той дуже її слухав( бо в них так заведено - всі слухають маму, бо вона цар і бог і все знає,як правильно робити) А кума моя не дуже смиренна....Так одного разу її свекруха до неї сказала(як на мене феноменальну фразу,яка повністю відтворює її сутність):"ПЕРШІ ДВІ НЕВІСТКИ ТЕЖ СПОЧАТКУ НЕ РОБИЛА,ЩО Я ЇМ КАЗАЛА,АЛЕ ЧОЛОВІКИ ЇХ СКОРО НА МІСЦЕ ПОСТАВИЛИ І ТЕБЕ ТВІЙ ПОСТАВИТЬ.............." Коли вона була вагітна, то в магазинівитягувала їй фрукти з пакета - бо то дорого, намовляла сина, що вона багато грошей тратить, і той всі гроші з хати забирав, не дозволяла ламінату до квартири купити( бо нашо вам,? бо то вона так сказала), казала їй на 6!!!! місяці вагітності йти в її магазин,в якому холодно,як в псярні навіть влітку і нема навіть де сісти) на базарі джинсами торгувати,бо її синок гроші заробляє, а вона нічого не робить,тільки вдома сидить.....Вам ще волосся дибки не стало????!!!!!! і при чому,повірте, це ще такі дрібниці......просто фігня і 100доля з того всього,що вона творить.....Через неї стається реальне!!! справжнісіньке!!!! горе! просто про нього в неті говорити не етично....... Тому, якщо б я сама не знала таких людей,казала би ,що це просто невістки не можуть знайти точок зближення зі свекрухою....Але!!!! є насправді такі фрукти, від вчинків яких ти просто ніяковієш і просто стоїш і не віриш,що реально є такі люди....
Я от що думаю з того приводу.......Це свекруха має находити підхід до невістки.Бо останні ще молоді,амбітні,можливо не надто мудрі та досвідченні.....тому,свекрусі залишається сприймати невістку такою,якою вона, ставитися,як до своєї дитини є і просто давати щасливо жити з її сином.Це звичайно стосується адекватниї невісток.Не секрет,що як і серед свекрух,так і серед невісток є унікали....Я сама колись буду свекрухою і вже зараз налаштовую себе на те,що...оскільки мій син полюбив саме ту дівчину,значить це не просто так?! значить і мені не має за що її не любити....В нас є ціле життя попереду для того,щоб навчитися поважати вибір наших дітей....Бо якщо так буде, то ти,як свекруха, просто не зможеш не полюбити і порозумітися зі своєю невісткою! Бажаю усім нам,дай Боже,майбутнім свекрухам і тещам, розуму, поваги та розуміння до своїх дітей!
--------------------
Тому після останнього скандалу (в який вмішалася вже моя мама)... я собі сказала.. як би не було тяжко ... їх ніколи не попрошу посидіти з дитиною.. Взагалі маю номір знайти якусь дівчину-няню провсяк випадок (якощу буде мала хворіти)
Ти сильна і терпелива, це великий плюс! Інколи краще надіятись на саму себе, бо часто люди не мають наміру думати про когось крім себе. А ще, я б порадила не показувати їй своєї потреби в її "допомозі" і емоцій, може з часом вона сама буде більш лояльніша. Христя, ну і ужастіки:
Цитата: Христя
"ПЕРШІ ДВІ НЕВІСТКИ ТЕЖ СПОЧАТКУ НЕ РОБИЛА,ЩО Я ЇМ КАЗАЛА,АЛЕ ЧОЛОВІКИ ЇХ СКОРО НА МІСЦЕ ПОСТАВИЛИ І ТЕБЕ ТВІЙ ПОСТАВИТЬ.............." Коли вона була вагітна, то в магазинівитягувала їй фрукти з пакета - бо то дорого, намовляла сина, що вона багато грошей тратить, і той всі гроші з хати забирав, не дозволяла ламінату до квартири купити( бо нашо вам,? бо то вона так сказала), казала їй на 6!!!! місяці вагітності йти в її магазин,в якому холодно,як в псярні навіть влітку і нема навіть де сісти) на базарі джинсами торгувати,бо її синок гроші заробляє, а вона нічого не робить,тільки вдома сидить.....Вам ще волосся дибки не стало????!!!!!!
серце завмерло...
Цитата: Христя
Я от що думаю з того приводу.......Це свекруха має находити підхід до невістки.Бо останні ще молоді,амбітні,можливо не надто мудрі та досвідченні.....тому,свекрусі залишається сприймати невістку такою,якою вона, ставитися,як до своєї дитини є і просто давати щасливо жити з її сином.Це звичайно стосується адекватниї невісток.Не секрет,що як і серед свекрух,так і серед невісток є унікали...
+100000, згідна! Є випадки, коли невістка не цінить хорошу свекруху, у кожній сім'ї по-різному буває, бо люди дуже різні. Я от від своє мами недавно чула розповідь про її знайому з роботи, як та ходить і всім на вуха присідає, як вона не хоче, щоб її син невістку в хату приводив. Я собі уявляю з такою свекрухою жити, буде кожен день косо дивитись, аж мурашки по шкірі бігти будуть...
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
ага......це реалії.... мама її ще в Італії...то вона,бідна,тільки мені пожалітися може...1 в тиждень зі сльозами дзвонить стабільно...і це я не перебільшую і ті всі страшилки - далеко не найгірше...просто деякі речі не хочеться на загал виносити....
Цитата: Solka
Я от від своє мами недавно чула розповідь про її знайому з роботи, як та ходить і всім на вуха присідає, як вона не хоче, щоб її син невістку в хату приводив. Я собі уявляю з такою свекрухою жити, буде кожен день косо дивитись, аж мурашки по шкірі бігти будуть...
Звичайно......ну самі подумайте,як ви можете відноситися до людини,яка вас ,м"яко кажучи, недолюблює??!!! А от такі мамаші,які нікого не признають,тільки своїх дітей, а тим більше синів - не побоюся того слова,повні дурочки та останні егоїстки...які не думають ні про своїх дітей,ні про їхню сім"ю,ні про їхнє щастя, а тільки про себе.Не бажають їх ні з ким ділити...Мені таких людей шкода,мені здається,вони нещасні...... Кожного дня прошу Бога дати мені розуму такою не стати
До слова, є дуууууууууууже класна книжка.Эрик Фромм"Искуство любить" в якій описано різну любов,зокрема і материнську.Автор говорить,що найголовніша функція материнської любові - в певний час відпустити дитину від себе, не тримати її в своїх "міцних обіймах".Про що ми з вами і говоримо.......Дівчатка,почитайте, навіть просто для себе.Відкриєте багато чого нового, і багато чого зрозумієте...Кльова книжка...вона є навіть в неті.
--------------------