olg.gonchar, Звичайно, що розглядаєм одну сторону, бо ж тема про свекрух.
Цитата: olg.gonchar
треба дорожити одне одним , щоб боятися образити
іменно дорожити і любити, а не тягти ковдру на свою сторону і вирішувати хто більше правий і стверджувати, що в молоді проблема з вихованням. Треба і себе згадувати як були молодими.
Цитата: olg.gonchar
стала багатодітною мамою
Вітаю вас з майбутнім поповненням, щоб ваші діти і ви були здорові.
Не завжди! Як то кажуть," бували випадки".Деколи такі хороші добрі прояви невістки не розуміють, не сприймають,а навпаки закриваються,бо вважають,що вона прагне все знати,що робиться в їх хаті.
то чиста правда!! коли стараєшся шоб було добре і хочеш шоб було добре тебе чомусь не так розуміють... думають шо ти все робиш комусь на зло. і я впевнена в тому шо кожна свекруха незадоволена своєю невісткою, просто одні показують це а інші тишком нишком лютують.я в цому переконалась і не раз і нажаль навіть на собі. можливо і ми такими будемо коли станемо свекрухами.
Хтось з великих і мудрих колись сказав : "Краще поганий мир, ніж гарна війна
підтримую , я так стала думати вже десь після 25-27 років , я й мамі особо не вміла терпіти , що й далі казати.З роками не така "вже бойова" , але треба пропускати трохи повзв вух або ще краще - пробачати. Ну що поробиш, у жінок всіх "язик гострий"(в кого більш , а вкого менш, ідеальних ще не зустрічала ), тому мене тепер мало що виводить з рівноваги, ясама деколи , як щось ляпну "непонятне" або подивлюсь "ніби мені 100долярів забрали" . Свекруха така сама жінка, хоч бажаю всім спокійних свекрух.Мені здається , на цю тему можна говорити нескінченно., стільки різних випадків і ситуацій в житті буває .
але треба пропускати трохи повзв вух або ще краще - пробачати
та воно то так, але кожному терпінні є край. наприклад моя була добра хоч до рани прикладай, до пори до часу...та різне було і говорила багато всякого, але я завжди не звертала увагу, але щоб ви сказали в такому випадку: дзвонить моя свекрушка якось в обід, малий якраз спав, і питає шо робите і тому подібне, я їй кажу шо передзвоню пізніше бо малий спить (він любить ідеальну тишину коли спить в обід) тут не проходить і пів години як вона приходить і дзвонить дзвінком в двері (притому шо дзвінок в нас дуже голосний і малий завжди будиться від нього) я відкриваю така злосна шо капец... а вона "ой я напевне розбудила малого" ну і шоб ви сказали... вона знала шо дитина спить і будиться від того дзвінка, тяжко було постукати тихенько.
Я тебе добре розумію , я не є така зовсім спокійна , швидше відношусь до "буйних". Звичайно , при таких сутуаціях я би розмовляла , що так не можна.Ти кажеш свекруха , що дивуватись - вмене кума , скільки дзвонить , то тільки з 14 по 17 , коли малий може спати .Скільки я ій казала , і жіночка вона вроді розумна. Я коли не розумію свекрухи , стараюсь подумати , як роблять інші- і тоді робиться і зло , і смішно... Я не можу грішити , моя свекруха нормальна ,адекветна(але я на неі ніякі там "мама " не кажу , по -батькові) Поки так , надіюсь , що надалі нічого не зміниться.Поживем, побачим.
Дуже цікава і актуальна для багатьох тема. Я із своїм чоловіком живу 10 років, і зрозуміла одне, що треба жити окремо від батьків. В мене ніби і не погана свекруха, але з нею жити я б не змогла, бо в неї має бути все по її. Вона на відстані і то старається нас контролювати: куди ходили, що робили, чого так довго спите і т.д. Чоловік деколи не витримує, ставить маму на місце, але це вистачає на тиждень , а потім знов все повторюється... Але я сильно стараюся не акцентувати на тому увагу, бо чоловіка шкода і здоров"я важливіше ніж ті всі сварки... В мене співробітниця живе разом із невісткою і сином, то можна сказати , що вона в хаті не живе, а існує, бо три роки вже не розмовляє з невісткою, а та ще настроює сина проти неї. Ще в будні, то вона на роботі, а у вихідні кухню ділять по годинах, з кімнати своєї вийти не може, бо невістка настроює і внуків проти неї і ті її обзивають і ображають, притому що внукові - 9 років, а внучці - 3 роки, а що полтім буде з тих дітей Так що є різні і свекрухи і невістки.
А в моєї куми, то сама гірша ситуація з тих що мені відомі : вона живе із свекрухою в одній хаті(3-х кімнатна квартира), то вона так бідна мучається. Зранку чоловік іде на роботу і тут починається, без стуку заходить в кімнату, бо їй треба дивитися серіал, притому , що в неї в кімнаті є свій телевізор. Вона нагло лягає на ліжку і дивиться телевізор, їсть в ліжку, смітить , бо тож не моє, невістка поприбирає. А то що з дитиною погуляти чи побавитися, нема про що говорити , але в хаті має бути все прибрано і наварено їсти. Весною, коли падали сильні дощі, то я була взагалі шокована, як кума мені це розказала: свекруха вигнала її з 1,5 річною дитиною на вулицю, не пускала до хати, бо в неї болить голова і вона хоче бути сама. Вона жаліється чоловікові і кожен день майже скандали ,а свекруха ще вміє сказати, що цн неправда, що невістка все видумує. От і такі бувають свекрухи.....