Рогалики масляні до сніданку
Інгредієнти для 12 шт (досить великі):580 г пшеничного борошна
2 невеликих яйця
1 столова ложка лимонного соку
1 столова ложка соняшникової олії
1,5 столові ложки цукру
½ чайної ложки солі
1 стакан теплого молока (250 мл)
60 г вершкового масла, розтопленого
20 г свіжих дріжджів або 10 г сухих дріжджів
Крім того:
50 г вершкового масла, розтопленого
1 яйце для змащування
мак для посипання
Розвести свіжі дріжджі з ложкою цукру, ложкою борошна і трохи молока. Відставити рости.
Збити яйця, додати сіль, молоко, цукор, масло. Повільно влити в борошно, лимонний сік і дріжджі, місити, в кінці додати розтоплене вершкове масло (60 г).Ретельно перемішати всі інгредієнти. Місити, підсипаючи борошно (не надто багато), поки не починає не прилипати до рук. Поставити аби підійшло, накрити рушником (близько однієї години).
Після цього , розділіть тісто на 12 частин. За допомогою качалки сформувати овальні круги з довжиною близько 20 см. Змащувати невеликою кількістю масла. Згорнути рулетиком уздовж короткої сторони, як налисник і згорнути у формі рогалика.
Викласти на форму, з інтервалами.
Перед випічкою змащувати збитим яйцем і посипати маком.
Випікати при температурі 200 градусів 25 хвилин
Смачного :)за рецепт дякую Дороті польський сайт http://mojewypieki.blox.pl