Цитата: Майя Шутенко
Сусідка моя пекла Твої смачнющі масляні рогалики
я дуже люблю їх пекти, мені подобається тісто, з ним приємно працювати, наразі експериментую з начинками, цього разу син замовив з вишнями
перед святами купила собі в "Епіцентрі" нову форму, дуже нею задоволена, пекла вже в ній пасочку, а сьогодні приготувала дуже смачний кекс
Лимоний кекс з маком
Нам знадобиться:
для кексу:
1 лимон
300 гр борошна
пів пакетика розпушувача
сода 1 / 4 ч.л
щіпка солі
250 гр цукру
125 мл сметани
2 ст.л маку
175 гр вершкового масла
4 яйця
1 ч.л ванильної есенції
Для заливки:
2 ст.л сметани
сік одного лимона
цукор 1 ст.л
для прикраси
мигдальна стружка і цукрова пудра для посипання
Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, дрібкою солі, содою і маком.
Вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукром.
Додаєм яйця і збиваємо з допомогою міксера.
Поступово додаємо борошно і сметану. Збиваємо 3-4 хв.
Додаєм ванільну ессенцію.
З лимону знімаємо цедру. Додаємо до тіста.
Викладаем у змащену вершковим маслом форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 год.
Готовність визначаємо за допомогою зубочистки.
Тим часом робимо сметанну заливку: нагріваємо сік лимона, додаємо 1 ст.л цукру і 2 ст.л сметани. Перемішуємо до розчинення цукру і заливаємо готовий гарячий кекс .
Зверху посипаємо цукровою пудрою і мигдальною стружкою. (я не прикрашала)
Кекс тане в роті.
рецепт від Лєни http://zevs-cook.livejournal.com/11609.html