Булочки равлики
(іспанська кухня (з-Майорка), чудова смачна випічка, тісто може рости протягом ночі і бути для вас приємним сніданком, або приготувати протягом дня і бути смачним додатком до приємного чаювання. Вони просто
диво! Справжнє смачне відкриття особисто для мене! Вони залишаються свіжими і на наступний день. І хоча в середині вони виглядають як круасани, але за смаком та текстурою дуже сильно відрізняються від них: неймовірно пухкенькі та злегка солодкі i. .. набагато простіше в приготуванні. Я рекомендую їсти їх ще теплими!
для тіста необхідно:
500 г борошна
3 ст. л. цукру + 1 ложка
1 / 2 ч. ложки солі
40 грам свіжих (не сухих) дріжджів
1 ст. теплого (40 градусів) молока
2 середніх яйця
2 ложки олії (бажано оливкової)
крім того 150 грам смальцю (або масла) кімнатної температури
цукрова пудра
розтоплене масло (приблизно 3 ст.ложки) для змазування булочок
Приготування:
борошно просіяти в глибоку миску, додати сіль і цукор і перемішати
посередині зробити ямку, в неї подрібнити дріжджі, залити молоком (так щоб ледь покривало дріжджі) посипати зверху ложкою цукру, легко перемішати і залишити на 5-10 хв.
далі вилити решту молока, яйця і рослинне масло - замісити тісто, не туго, накрити рушником і залишити в теплому місці щоб підходило (на 40-60 хв) тісто має вирости вдвічі
далі тісто перекласти на посипаний борошном стіл, ще раз перемісити підсипаючи борошно і розділити на 10 частин
з кожної частини сформувати кулю і розгойдувати коло, який смазувать смальцем (або маслом) і загортати рулетом
з рулету формувати равлики
готові булочки-равлики викладати на форму з папером для випічки, змащену рослинним маслом, враховуючи, що булочки збільшаться вдвічі
равлики прикрити рушником і залишити на годинку (тісто може рости протягом ночі, але тоді їх потрібно винести на холод, а вранці, перед тим як відправити їх у духовку, трошки потримати при кімнатній температурі)
духовку розігріти до 200 градусів, перед випічкою булочки змастити розтопленим маслом