Дівчата,порадьте коли краще відлучати дитину від грудей і як це правильно робити?Нам зараз 9 міс. і бачу,що чим дальше тим більш прив"язанішим малий стає до маминої циці.Вночі що 2 години кричить "гам",а ввечері без грудей взагалі ніяк не засне.Кажуть,що зимою і літом відлучати не можна і на голі дерева також.1 рік нам виповняється в січні,тож виходить або зараз залишати годування або аж навесні,коли ми вже будемо "дуже розумні" і зробити це буде ще важче.Поділіться,будь ласка,своїм досвідом,хто як вирішував цю приємну проблемку.
У нас бабці говорять, що найкраще відлучати, коли цвітуть сади. Майже так і сталось. 25 березня нам минув рочок, а вже десь у середині квітня синок не захотів брати груди. Я спершу думала, що може у молока смак став якийсь не той. Та ніби-то все було добре з молоком.... Так і не знаю до тепер, що саме спонукало малюка залишити смоктати На мою думку, чим дорослішою дитиною відлучати від грудей, тим важче. Подруга годувала майже до 3-х років, потім почала мазати груди зеленкою і ше шось там робити....То в дитини цілий тиждень була така істерика , що аж бідна захворіла. Ну і подрузі дісталось...
--------------------
Чудеса трапляються! Треба лише їх запросити траплятися до себе!
Марія БМВ, я свою молодшу почала відлучати як виповнився рік, а потім протягом 2-х місяців відлучала. На мою думку, у 9 місяців - то ще зарано. Краще після року - давати маленькому протягом дня "дорослу" їжу, а вранці та ввечері - груди. Так поступово і відучиш. А ще як буде гарна погода - гуляти максимально багато на вулиці , а тоді на вечір нагодувати маною кашою (вона дуже ситна) і тоді дитинка сита, зморена - спатиме до ранку))) а як вночі прокинеться - можна водички чи просто молочка дати з чашки (звичайно, якщо вмітиме пити з чашки). Я так і робила.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Марія БМВ, Лікарі радять годувати грудьми якнайдовше, це буде для тебе корисніше, в я з ними погоджуюся. Є молоко годуйте на здоров"я це так приємно!!! А дитина стане більшою і тоді вже по трохи почне розуміти що це таке.
Нарахунок годування грудьми багато теж думок існує . Те що я зрозуміла з побаченого, почутого і т.д- рекомендують до 1 рочку годувати , а потім відлучати, так як пізніше молоко немає так багато тих потрібних речовин( ферментів чи що , білків і т.д. незнаю точно), як кажуть в народі"пусте робиться". Тим паче ,що з року дитина вже майже повноцінно харчується всіма продуктами. Але кожна мама обирає те, що ій підходить , а мама своій дитинці зле не хоче.
ОЙ дівчата, то тоже в мене така біда. Малому в лютому минув рік, то я надумала весною відлучати. Але в нас дуже тяжко лізли зуби: з температурою, правда невисокою, відсутністю апетиту і деякі з кашлем, тому педіатр мене вмовив не відлучати, а перенести це на осінь. Тим більше моя бабка каже, що відлучали так колись: або весною після посту, або осінню після Богородиці( коли повні комори). От настроїлась після першої Богородиці відлучати, кажуть, що треба в легкий день, тобто в четвер або в суботу, то я настроїлась на четвер, але в вівторок в нас піднялась температура до 37.5, почав нервувати і почали лізти клики. Так що відлучення ми закинули, бо кажуть що не можна відлучати коли лізуть зуби. Тепер нам минув рік і вісім і я вже настроїлась, що відлучу весною. А наш педіатр каже, що якщо все правильно організувати, то дитина сама кине грудь, тобто спочатку відучити від денного годування, потім від вечірнього, а потім дитинка і сама відмовиться від нічного. Але по собі знаю, що добре розказувати як книжка пише, але дуже тяжко то зробити. А ще педіатр каже, що молоко після року вже не таке корисне, але все одно воно дитину підтримує, особливо в період прорізування зубів та хвороб. Так що тепер в мене дві проблеми: перша - коли то відлучати як Пасха цього року аж 5 травня, а друга - як я маю його дати в садок. Але насправді годувати груддю, то дуже приємно, але кожної ночі як синочок прокидається більше як два рази, то я собі обіцяю, що відлучу на наступний тиждень От таке: так що як бачу в кожного різні ситуації і різний досвід. На мою думку, треба робити так як підказує серце і складаються обставини...
На мою думку, чим дорослішою дитиною відлучати від грудей, тим важче.
я також так думаю і чула це від багатьох мамочок.а до 3 років аж ніяк годувати не хочеться. На мою думку це вже занадто.
Цитата: Pito4ka
на вечір нагодувати маною кашою (вона дуже ситна) і тоді дитинка сита, зморена - спатиме до ранку))) а як вночі прокинеться - можна водички чи просто молочка дати з чашки
справа в тому,що малий в мене ні дурачка не хоче зовсім,ні з пляшечки нічого не їсть(не вміє чи просто не хоче,як тільки я не старалась привчити),тому це також зараз важкувато з тим,користуємось суто ложечкою і поїлкою. Вдень нам нормально,їмо груди зранку,в обід і ввечері,а от вночі проблематично,погано спить і з-за кожного хникання треба сунути цицю.Знаю,що в такому віці дитинка вже не повинна вночі їсти,але без цього в нас істерика починається.
Цитата: muzarom
Лікарі радять годувати грудьми якнайдовше
так і стараюсь цього дотримуватись.
Цитата: нінок
до 1 рочку годувати , а потім відлучати, так як пізніше молоко немає так багато тих потрібних речовин
Погоджуюсь,але все одно питаю ваших порад,бо так довго годую вперше і досвіду як такого ще нема,хоча це друга дитина.
Цитата: Olenochka
порадили піти з дому на 2-3 дні
Я також над цим думала,але важко уявити,що би то могло бути в такій ситуації. Поділишся зі мною пізніше досвідом.
Тож нам ще нема ще куди спішити,будемо ще трошки на вітамінках маминих,думаю до 1.3,а дальше як Бог дасть будемо виходити з того що маємо,можливо все складеться якнайкраще.Усім дякую за поради у такому делікатному питанні!
Марія БМВ, ще моя бабка каже, що якщо відлучати, то треба мамі спекти якісь булочки чи хлібчик, дати дитині одну і сказати, що відлучаю тебе від грудей, але йди від мене з хлібом і прослідкувати, щоб дитина ту булочку з'їла. Це звичайно забобони, але кажуть, що добре все знати. Це ніби робиться для того щоб дитина була багатою.
а я ще годую ну ніяк не можу відлучити хоча нам уже 1 рік і 2 місяця І от мені порадили піти з дому на 2-3 дні
Olenochka, я годувала свою манюню до 1 рік і 4 місяця (сказали що відлучати потрібно на весну, коли зелениій листочок появиться)
І якщо чесно... то не жалкую абсолютно що довше не годувала...
А коли відлучала.. то малу завезла мамі на 4 дні.. Так і пройшлор, хоть молка було дуже багато (я навіть не думала що йогос тільки було ). Боліло, але нічого...
Коли малу привезли то вона навіть не згадувла, хоча до того постійно сиділа на грудях Сну не було зовсім...