Рецепти

Ми на FaceBook | Ми в Pinterest

логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?

Рецепти

Відповісти
 харчування дітей до 1 року, власний досвід та поради щодо харчування.
Ludka
6 березня 2012 10:47
Повідомлення #71

Файна господиня
  • 51

Репутація: 264
Група: Кондитер

Бали: 658
Цитата: нінок
щось заборонене стараюсь зісти , щоб він не бачив...

Я так їм шоколад :lol:
Перейти на початок сторінки
Ярка
6 березня 2012 14:03
Повідомлення #72

Молода господинька
  • 34

Репутація: 279
Група: Відвідувачі

Бали: 1037
Прочитала темку і вирішила написати про свій невеликий досвід.Моєму синочкові зараз 1 рік 4 місяці.Після народження в мене на другий день прибуло молока і то непросто прибуло,а його було дуууже багато.Малий їв багато і відповідно набирав добре вагу.Навіть незважаючи на мої ускладнення після пологів,температури 38,5-5 днів,чистки під наркозом,і чотирьох днів капельниць з сильними антибіотиками молока було багато.Педіатр казав не переставати годувати я і годувала,хоча переживала як малесенька дитинка то перенесе.Але його нічого не турбувало,випорожнення нормальні то і не давала ніяких йому медикаментів.Сама пила всякі біфідобактерії,йогурти в таблетках і тому подібне,а маленький діставав,то вже з молоком.Коли синочкові був місяць нас поклали в лікарню з підозрою на пілоростеноз і через 2 тижні його прооперували.Після переживань і зведеного до мінімуму грудного годування в мене молока майже не стало.Але я почала пити апілак,трави для лактації і їсти,що тільки почула,щоб збільшити молоко і прогодувала малого до року.До 6 місяців я нічого йому не давала крім грудного молока.Але то треба дивитись тільки по своїй дитині.В мене він зригував сильно,після наркозів,антибіотиків був дисбактеріоз.Хоча вагу набирав добре,по 1 кг щомісяця.І я чула не раз від рідних,а чому ти йому нічого більше не даєш,що то неправильно і т.д...Але ще раз наголошує кожна мама найкраще знає,що дитині треба...Моя дитина наїдалась моїм молоком,вагу набирала,був червонощоким,спав добре то і я не спішила бо боялась вводити щось через наші проблеми...Потім потроху методом проби починала вводити продукти..Зараз ми їмо практично все,що має їсти дитина такого віку.Зрозуміло без гострого,смаженого,без грибів,солодощів.Відносно квасольки(дівчата писали)то зупку я йому даю,але 2-3 квасолинки вибираю ну і шкірочку оббираю.Не даю тільки капусняку,бо має часто поноси(тепер вже через зуби),то боюсь..Зупку окремо перестала варити у віці 10 місяців.Ясно,що вона в мене не гостра,без всяких там мівін,кубиків і т.д.Після року я даю те,що ми їмо самі,що йому можна.
Olenochka
6 березня 2012 18:10
Повідомлення #73

Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар

Бали: 771
Цитата: Olenochka
Цитата: Натонька
Цитата: utya
Я переконана.... якщо жінка хоче годувати і не лінується... то буде годувати (А цього немає молока... мало молока .... я не признаю)
брехня. Я годувала шо одну, шо другу тільки три місяці. Було МАЛО молока. І дитина плакала і розривалась, а коли прийшов лікар, потрогав живіт, то сказав, шо в дитини голод, шо вона не наїдається, і шоб я нікого не слухала, не експериментувала, а дала дитині каші. Не один раз ревіла над тою довбаною пляшкою, шо я не можу вигодувати свою власну дитину, і шо то я за така мама хренова, шо дитину штучним годую! Було перепробувано все. І нічого не помогло. Груди були пусті і все. То не залежить тільки від бажання. Видно то ше й від природи залежить.

100% згідна бо 2 рази мала те саме не було молока і все

Хочу подякувати усім дівчатам які робили дописи у цю тему :1f7:
Перших два вигодовування були кошмаром без молока і повчаннями свекрухи що треба їсти :recourse: і пити .Але з третьою малечею начиталася Вас усіх роблю як усі радите і о диво МОЛОКО є досі(уже нам 6 місяців)правда їмо що 3 год коли на роботі то ціджу(перші3 місяці цідила вночі все що вона не висмоктувала...)але воно є!!!! і маленька наїдається бо ніц більше їсти не хоче ні картоплі, ні сиру, ні каші.Правда яблуко шкробаю з 1.5 міс.Ну і тепер потрохи до яблука інші екзотичні фрукти пхаємо(дуже любить ківі але в нашої педіатр питатися боюся чи можна їй їх їсти чині)Так що ще раз велика подяка усім за поради!!!
Мила
6 березня 2012 18:37
Повідомлення #74

Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості

Бали:
Цитата: Костя Люда
Але зайшла я в цю тему не для того, просто прочитала і хотіла поділитись з вами своїм маленьким досвідом. а хочу вас питати , мій малий не хоче їсти, до тепер нормально їв, а десь уже місяць так собі, коли вже добре голодний, то тоді їсть. А от як баче, що ми їмо, то того хоче. Ну супи він з нами їсть, бо я як правило не зажарюю, картопляне пюре, різні каші, але він хоче всього. От вчора я їла Активію, а йому зробила сир з бананом, то він мені всто показує, що хоче Активії, то я пішла, помила баночку від Активії і накидала туда сиру і він так з'їв. Може, йому кидати в таку посуду як ми їмо, бо він їсть з своєї посуди чи що робити? Що порадите? А коли ви перевели дитину на дорослий стіл.

Ось ділюся своїм опитом. Синочку вже 2 рочки і 2 міс., дякувати Богу. У нас після року також був період, коли він їсти не хотів. Похудав тоді дуже, я переживала. Добре, що груддю кормила. Тоді ми помітили, що їсти він просить, коли всі їсти сідають (сім'я у нас велика, тому що з батьками живемо). Ось тоді ми перевели його на те, що самі їмо. А їсти повинні обов'зково з ним.
А момент з відлучанням від груді я тоді пропустила, бо в більшості він груддю питався. То й кормлю до тепер, не можу відлучити. Він уже хитрий, сам вилізе і просить (правда за 2 роки хворіли ми тільки 1 раз). Може хтось підкаже, що мені робити?
Ярка
6 березня 2012 19:21
Повідомлення #75

Молода господинька
  • 34

Цитата: Костя Люда
Але зайшла я в цю тему не для того, просто прочитала і хотіла поділитись з вами своїм маленьким досвідом. а хочу вас питати , мій малий не хоче їсти, до тепер нормально їв, а десь уже місяць так собі, коли вже добре голодний, то тоді їсть. А от як баче, що ми їмо, то того хоче. Ну супи він з нами їсть, бо я як правило не зажарюю, картопляне пюре, різні каші, але він хоче всього. От вчора я їла Активію, а йому зробила сир з бананом, то він мені всто показує, що хоче Активії, то я пішла, помила баночку від Активії і накидала туда сиру і він так з'їв. Може, йому кидати в таку посуду як ми їмо, бо він їсть з своєї посуди чи що робити?

Мій малий деколи теж їсти не хоче зі своєї посуди,то я беру ложечку раз черпаю з його тарілки і ніби черпаю зі своєї чи з іншої з якої він хоче їсти і так він їсть.Або ще якось так змахлюю,щоб він подумав,що я йому даю те що він хоче.Взагалі я, тьфу-тьфу,не можу сказати,що моя дитина погано їсть,якось з хитрощами,але з'їдає що даю.Після року діти практично всі починають капризувати з їжею,то хочуть то не хочуть.Перебирають харчами.От і приходиться кожній мамі хитрувати
Ярка
6 березня 2012 19:25
Повідомлення #76

Молода господинька
  • 34

Цитата: Мила
А момент з відлучанням від груді я тоді пропустила, бо в більшості він груддю питався. То й кормлю до тепер, не можу відлучити. Він уже хитрий, сам вилізе і просить (правда за 2 роки хворіли ми тільки 1 раз). Може хтось підкаже, що мені робити?

Я свого малого відлучала в рік,бо попрокушував обидва соски і вони ніяк не гоїлись,постійно ранки утворювались,а молока мало вже було.На ніч навчила пляшечку з молоком пити,а тепер і вночі не просить або зрідка то даю компот.Що він там розумів не знаю я йому пояснювала,що маму болить,що там ніц нема.Малий правда 2 дні поплакав і на диво зрозумів,що я від нього хочу.То треба перетерпіти,що дитина поплаче кілька днів тиждень і забуде..
Марія БМВ
6 березня 2012 20:11
Повідомлення #77

Файна господиня
  • 51

Репутація: 387

Бали: 894
Дівчата,я свою доцю також довго не годувала(3 тижні всього!!! :sad: ),бо забагато слухала порад,типу не наїдаєтья,молоко неситне(воно не може бути неситним,бо існує "переднє"-яким малеча напивається і "заднє"-котрим наїдається) і т.д.Як то кажуть," розум приходить з роками" і зараз я з народженням синочка сприймаю все зовсім по-іншому і роблю все для того,щоб чимподовше мій синочок знаходився на грудному вигодовуванні.Нам майже 2 місяці і поки що тримаємось.
Цитата: zhe-maria
18.4. горіхове молоко – ефективний засіб для поліпшення якості молока. 100 г горіхів перетирають з 25 г цукру і заливають 0,5 л кип’ячого молока, настоюють 2 години. Приймають по1/3 склянки за 20 хвилин до кожного годування.

До речі,дуже допомагає це молочко налагодити лактацію,перевірила вже на собі і можу рекомендувати і іншим мамочкам.Правда я трошки по-іншому роблю:чищу 4-5 шт.грецьких горіхів,подрібнюю,змішую з цукром і заливаю у термос 0,5 л кип"яченого молока і також даю настоятися.А тоді горіхи їм,а молочко додаю собі у чай(так як молока не люблю)-я називаю цей напій "гущонка"-виходить смачно і корисно.А ще ім багато халви і горіхів.
І моя порада всім починаючим годуючим мамам:прислухайтесь лише до себе і до своєї дитинки,повірте ніхто краще за вас самих не може знати що краще для вас обох! :smile: Робіть усе можливе і неможливе для того,щоб якомога довше переживати ці неймовірні відчуття коли прикладаєте малятко до своїх грудей! :wink:
Ludka
6 березня 2012 20:48
Повідомлення #78

Файна господиня
  • 51

любить ківі але в нашої педіатр питатися боюся чи можна їй їх їсти чині

Мій синок їсть ківі і мандарини з восьми місяців, а тепер і лимони,і апельсини,і хурму, коли була. Але по трошки. Я сказала педіатру, то вона сказала, що якщо немає алергії, то добре.
utya
6 березня 2012 21:29
Повідомлення #79

Файна господиня
  • 51

Репутація: 310

Бали: 2037
Хочу подякувати усім дівчатам які робили дописи у цю тему

Olenochka, я рада що наші дописи і дискусію допомогли у вирішенні хоть якихось проблем... :smile: .

Я тепер зрозуміла одне, що наші діти зовсім відрізняються від нас самих і ми повинні слухати свого серця і дивитися на обставини нашого життя при прийнятті якихось рішень щодо годування, виховування, спання наших діток :smile:

P.S. "мудра" стала .. після того як 2 роки мучилася... і реагувала на "репліки" старшого покоління :laughing:
Ludka
6 березня 2012 23:21
Повідомлення #80

Файна господиня
  • 51

Цитата: utya
"мудра" стала .. після того як 2 роки мучилася... і реагувала на "репліки" старшого покоління

от правду кажуть:" Якби молодість знала, якби старість могла". :lol:
Быстрый ответ Відповісти

1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

Зараз: 20 квітня 2025 02:20

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ

Оголошення

Нове на форумі

Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті

Всього на сайті: 11
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні

© 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.

bigmir)net TOP 100