А наш педіатр каже, що якщо все правильно організувати, то дитина сама кине грудь, тобто спочатку відучити від денного годування, потім від вечірнього, а потім дитинка і сама відмовиться від нічного.
Ludka, як на мене це повний бред....Я весь час проходила на роботу... Спочатку приходила в 13:00, потім в 15:00, а потім коли витримувала . Тому мала в день грудей не мала (молоко було в бутилочці)).. такщо від денного годування вона відвикла ще в 1 місяць..Але це нічого не вирішувало. Вночі ван тільки і лізла до мене... а на вихідни те ж саме повторялося...
думаю, що усі дітки надзвичайно індивідуальні, і хтось може кинути сам ті груди, хтось назойливо ссе до 3.... нам от-от 1 рік і 8 міс...і я,як і Люда, все ще годую, не мож назвати що це годування, ет так, просто прикладання може хтось скаже, що вже дитина велика, що потім буде розпущена, але я думаю зовсім по-іншому...спочатку теж думала відлучати після року, не дуже вийшло, бо зуби, потім шось літом знов не дуже вийшло, тепер осінню перехворіли стоматітом, потім був кашель, соплі, і якби не ті груди, то ми з чоловіком, мабуть, здуріли , бо дуже важко мучилася мала вночі, а грудь все-таки спасала... а от тепер вже кажу, що мене це не так страшенно мучить і не обтяжує, дати грудь...(головне, що не просить між людьми і на вулиці, і взагалі вона просить тільки перед сном) щодо народних повір їв, то я на це не дуже звертаю увагу, кажу, що до 2 років відлучу точно, бо далі ж в садочок, тішить те, що мала вже деколи засинає під казочку і не просить того дєла хоча різні дні бувають, і так як в Люди мала може вставати і по 2-3 рази, а коли і просто жахливо спить, то кажу, що вже бігом буду відлучати
Але по собі знаю, що добре розказувати як книжка пише, але дуже тяжко то зробити.
100% підтримую.
Цитата: Ludka
Але насправді годувати груддю, то дуже приємно, але кожної ночі як синочок прокидається більше як два рази, то я собі обіцяю, що відлучу на наступний тиждень
В мене так чоловік каже,відлучай,бо замучить тебе син на ніц, бо вночі що 2 години прокидається.А що робити як дитина так заспокоюється,а коли виколюються зубки,то грудне годування-це єдине спасення.
Цитата: utya
малу завезла мамі на 4 дні.. Так і пройшло
Я думаю також цей спосіб застосувати.Чомусь не дуже я прихильна до тих зеленок,перцю і ще в тому роді все. Мені здається,що різко відлучати дитину ефективніше.
І про дерева з листям також всі говорять,то ж думаю якась доля правди в цьому все ж є.
справа в тому,що малий в мене ні дурачка не хоче зовсім,ні з пляшечки нічого не їсть(не вміє чи просто не хоче,як тільки я не старалась привчити),тому це також зараз важкувато з тим,користуємось суто ложечкою і поїлкою.
Марієчко, і правильно робите!!!! Я і мала на увазі з ложки.)))
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Дівчата, пишу не для закидування капцями, а щоб поділитися досвідом. В кожній родині, як то кажуть - "свій устав", тобто своє ставлення до дитини (і воно є правильним, бо кожна мама любить свою дитинку і бажає їй лише добра). Для мене діти - то є пластилін, з якого можна ліпити. Так, діти різні за характером і темпераментом, але при народженні вони - однакові. Це все я веду до того, що поведінку наших дітей ми формуємо самі!!! Повірте, маю двох , абсолютно різніх за характером дівчат, але завжди робила так, як було потрібно мені. Як приклад - відлучення від грудей - я бачила, що малій воно вже особливо і не потрібно, більше для баловства. Тому гуляла з нею, активно рухалися, цілими днями придумувала якісь ігри, все для того, щоб максимально втомити (без фанатизму звичайно). І тоді вночі спав мій мурзик як зайчик))) А ще було б корисним іноді не йти на поводу у дитини, бо не вона є старшою у родині, а Тато і Мама. Але знову ж , це все залежить від бажання самої мами та вміння іноді дивитися на ситуацію трохи відсторонено.
--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
На мою думку, треба робити так як підказує серце і складаються обставини...
Я теж так думаю , бо в кожного своє, ту малечу шкода та й все переноситься далі... Аби дитина була здорова , а хто довше годує чи хто до року відлучає- справа суто кожного і кому як , дійсно , по обставинах и по"моральному настрою" виходить.
Привіт!!!!! Раджу всім на ютубі глянути випуск Комаровського про ГВ. Там вам відповіді на всі питання: скільки,чи потрібно,чи не потрібно,корисно-не корисно....і навіть про ті "зелені листочки на деревах"))))) Потім можна зробити висновки для себе
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!