500 г муки 300 г цукру 0,5 ст. сметани 4 яйця (білки відокремити) 250 г маргарину 1 ст. л. розпушувача цедра лимона або ванільний цукор подрібнені горіхи
7 жовтків 750 г муки 375 г маргарину 6 ст. л. сметани 1,5 ст. цукру 1 ст.л. розпушувача
Сирна маса: 500-600 г сиру 2 яйця 50 г вершкового масла цукор, родзинки Макова маса: 0,5 л маку відварити, перемолоти через м'ясорубку 2 рази 2 жовтки 4 збитих білка 1 ст. цукру 50 г вершкового масла 0, 5 ч. л. розпушувача ванільний цукор, горіхи
(Торти, тістечка і печиво з пісочного тіста дуже розсипчасті, тому вони називаються пісочними. При точному дотриманні рецепту хороше пісочне тісто можна приготувати дуже швидко)