|
1 великий буряк 1 велика морквина 3 великі картоплини 4 яйця 1 цибулина 1 банка консервованої кукурудзи куряче філе (за бажанням) сіль, чорний перець майонез
Буряк, моркву та яйця відварити до готовності. Нарізати кубиком. Цибулю теж нарізати кубиком. Картоплю почистити, натерти на грубій тертці, замочити в холодній воді. На сковорідку налити трохи олії та обсмажити натерту картоплю. Для цього добре віддтиснути її від води, викладати по 2-3 ложки, розрівнюючи тоненьким шаром по сковорідці. Коли зарумяниться з однієї сторони - перевернути на іншу. Після обжарення викласти на тарілку та дати стекти лишній олії. Змішати нарізані овочі, обсмажену картоплю, консервовану кукурудзу. Приправити сіллю та перцем. Заправити майонезом. Можна додати до такого салату ще відварене та нарізане кубиком куряче філе. Так буде ще смачніше. Але в піст ми готуємо його без м'яса, хоча повноцінною пісною стравою він не буде через яйця.
Смачного! :)
Джерело: Дуже старий і дуже смачний салат, улюблений у нашій сім'ї. Зазвичай ми його називаємо "салат зі смаженою картоплею", але чоловікова двойорідна сестра якось казала, що в них він називається "Принцеса".
|
|