4 яйця
250 мл. олії
250 г цукру
1 ч. л. ванільного екстракту (або ванільного цукру)
2 ч. л. розпушувача
4 ст. л. муки
В кінці:
500 г муки
Для начинки:
1 баночка "Нутелли" або лимонний курд (можна джем)
Для фарбування:
харчовий барвник жовтий та червоний
стакан молока
1/2 - 1 ст. цукру
Цукор та яйця розтеррти, добавити олію, перемішати. 4 ложки муки змішати з розпушувачем та просіяти в масу.
Відставити тісто відпочити на годинку.
Потім всипати 500 г просіяної муки і замісити тісто.
Духовку нагріти до 180С.
Протвень застелити пергаментом. Руки змастити олією і робити з тіста маленькі шарики трохи меншого розміру, ніж грецький горіх.
Випікати приблизно 15-20 хвилин. Печиво повинне залишитись білим! Не пересушіть!
Коли остигне, вийняти ложечкою або ножем серединки, так, щоб туди помістилась начинка.
В "Нутеллу", курд або джем добавити трошки крихт з печива, перемішати и перекласти печиво.
В дві тарілочки влити по половині стакана молока і добавити пару капель барвника.
Вмачати печиво в барвник та обвалювати в цукрі.
Залишити печиво підсохнути та потім скласти в коробку.
Рецепт спеціально для користувачів
http://dreamfood.uaВзято з
польського блогу Дуже дякую!!!