450 г пшеничного борошна
1 ч. л. солі
2 ч. л. сухих (8 г) дріжджів або 16 свіжих
2 ст. л. оливкового масла
250 мл теплого молока
Для начинки:
4 ст. л. оливкового масла
4 шт. дрібно нарізаної цибулі
2 зубчика подрібненого часника
220 г нарізаних шампіньйонів
220 г нарізаних чорних маслин
2-4 ч. л. нарізаного орегано
сіль і перець до смаку
220 г свіжого пармезану чи чедара, натертого на терці
На сковородці розкалити оливкове масло. Всипати цибулю і часник, підсмажити до м'якості (близько 8 хв.) Добавити гриби, смажити ще декілька хвилин. Зняти сковорідку з вогню, добавити маслини, орегано і приправи. Відставити.
Борошно просіяти в миску, добавити сіль, дріжджі (свіжі напередодні розтворити в теплому молоці). В борошно влити молоко і оливкове масло. Вимісити тісто, щоб було м'яке і гладке. Сформувати кулю, змастити маслом, покласти в миску и прикрити рушничком. Залишити в теплому місці на 1,5 години.
Пекти при температурі 200 градусів приблизно 25 хвилин, подавати теплим.
Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua
Рецепт з польського блогу http://mojewypieki.blox.pl