|
Колись давно, ще в дитинстві, моя бабця сушила смачні яблука... Вони чомусь були дуже смачні, без шкірочки, яка на сушках тверда дуже) І коли вдома не було цукерок, то бабця діставала з кишені ці сушки і пригощала нас. Чи то вони насправді такі смачні були іменно в бабці, чи то вона з таким теплим голосом і з добрим поглядом нас ними пригощала, незнаю) Але дотепер, коли заходжу до неї, вона так тихенько і якось таємничо каже: "Хочеш я тобі щось дам?", і так їх подає, ніби-то якісь дорогі дефіцитні цукерки... Рецепта, як такого немає... А все дуже просто, як два на два) Почистити яблука від шкірки та серцевини, порізати часточками. Розкласти на застеленому пергаментом листі та запхати в тепленьку духовку. Вогонь має бути десь 50 градусів, не більше. Ось так сушити їх десь 2-3 годинки, може й менше, подивитесь, як вийде. Можна робити перерви, не за один раз сушити, а за два, три. Сильно не пересушіть. Перекладіть яблука в полотняний мішочок або в скляну банку. Звичайно бабуся не сушила яблука в духовці, а сушила на решітці такій, на довгих ножках, яка стояла на печі або на плиті. Але я так не роблю, бо немаю такої решітки, тай в духовці здається зручніше) Цю сушку можна давати дітям до школи, робити дома перекуси, коли ше не час обідати, і просто з'їсти, коли хочеться чогось смачненького...Спеціально для відвідувачів сайту http://dreamfood.ua
|
|
|