|
500 г води 1 ст. л. солі 1 ст. л. цукру 8 г сухих дріжджів 800 г борошна 20 г висівок
В тістоміс наливаємо воду 30 градусів, додаємо сіль, цукор та дріжджі. Перемішуємо і нехай трошки постоїть. Додаємо борошно та висівки. Вимішуємо. І ставимо приблизно на три години в тепле місце. Не забуваємо прикрити зверху чистим рушничком. Коли тісто виросло, робимо маленькі булочки, змащуємо яйцем та посипаємо, чим вам подобається. А можете й не посипати нічим)) Печемо при 200 градусів до рум'яності.
P.S. Автор половину булочок кладе в пакет і ставить в морозилку, потім дістає та розігріває трошки, коли вони йому потрібні. Я робила половину порції. Якраз добре. Тільки борошна як на мене було трохи забагато, бо на фото автора тісто рідше, ніж в мене вийшло. Певно різне борошно. Тому раджу спробувати дати менше борошна. Міксер точно такий як в мене, навіть не знала, що в ньому можна замішувати таке тісто))) Завжди місила руками, так що це був мій дебют)) А ще робила їх з мокрих дріжджів, сухі чомусь не прижились в мене. І міряла воду 30 градусів новим термометром і виявила, що я до дріжджового тіста завжди брала більш гарячішу воду, а 30 градусів, то вона ледь-ледь тепла))
|
|