На 12 середніх маффінів
1+1/2 скл.(210 г) борошна 3/4 скл. цукру 1 ч. л. розпушувача 1/2 ч. л. соди 1/3 ч. л. солі 1 яйце 50 г розтопленого масла 200 г сметани 1 ст. л. світлого рома (або ромова есенція) 1 скл. нарізаних консервованиx ананасів (без рідини) 1/2 скл. ананасового соку (сироп в якому був ананас) 1/2 скл. дрібної кокосової стружки
Температура духовки-180 С Час випіки 20-25 хвилин
1. В мисці змішати борошно, цукор, розпушувач, сіль, соду. 2. В другій мисці змішати легко збите яйце, сметану, розтоплене масло, есенцію та ананасовий "сік". 3. Влити рідку масу в борошняну суміш та перемішати (недовго). 4. Додати ананаси та 1/2 від всієї кількості кокосової стружки та ще раз перемішати (недовго). 5. Заповнити формочки на 3/4. Зверxу посипати кокосовою стружкою, що залишилась. 6. Випікати в попередньо нагрітій духовці. 7. Перед споживанням дати охолонути.
Джерело: Рецепт Соні https://buxgalter-sofi.livejournal.com/197398.html
|