 |
Тісто 450 г пшеничного борошна 160 мл води 2 яйця 1 ч.л. солі.
Начинка 500 г відвареної картоплі 3-4 ст. л. бринзи 1 сирий яєчний жовток сіль та перець за смаком
Якщо мало часу, то заміс тіста можна доручити комбайну чи хлібопічці. Просіяти пшеничне борошно і помістити у відерко для хлібопічки, додати яйця, воду та сіль. Виставити програму "Тісто" і через 20 хв тісто вже готове.
Начинка. Відварюємо картоплю, зливаємо воду, товчемо товкачкою. Додаємо бринзу, жовток, сіль, перець за смаком. Готове тісто розкачуємо і вирізаємо однакового розміру кружечки. На середину кожного кружечка кладемо по 1 ст. л. начинки. Краї вареника ретельно зліплюємо. Вареники кидаємо у киплячу підсолену воду, злегка перемішуємо, щоб вони не прилипали до дна. Після того як вареники випливуть на поверхню води варимо їх 2-3 хвилини. Зварені вареники виймаємо шумівкою і кладемо у миску, зверху змащуємо вершковим маслом або поливаємо смальцем. При бажанні вареники можна посипати смаженою цибулею, шкварками, полити сметаною.
Джерело: Мамин рецепт
|
 |